Винахід року 2012: перші підсумки - майже 57 % від загальної кількості патентів складає частка вітчизняних університетів


Конкурсна комісія Державної служби інтелектуальної власності України оголосила про завершення прийому документів для участі у Всеукраїнському конкурсі "Винахід року – 2012".

Конкурсною комісією прийнято до розгляду 274 роботи. Серед них 86 винаходів і 188 корисних моделей.

Найбільше патентів на конкурс подали винахідники Києва й Київської області (89), друге місце за кількістю робіт посіли представники Закарпатської області (27), а третє – Кримського регіону (21). По 20 робіт надійшло з Полтавської та Харківської областей.

Значна кількість представлених на конкурс робіт – 156 патентів – надійшла з вищих навчальних закладів України.

Така їх частка складає майже 57 % від загальної кількості робіт і дає підстави говорити про значний науковий потенціал вітчизняних університетів.

Серед вишів за кількістю поданих робіт лідирують:

- Ужгородський національний університет (26);
- Національний університет біоресурсів і природокористування (21);
- Одеський національний університет імені І.І. Мечникова та Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка (14 і 13 робіт відповідно).

Аналіз та первісна оцінка представлених винаходів і корисних моделей триватиме до 31 грудня 2012 року в межах першого туру Конкурсу.

За його підсумками буде здійснено відбір на другий тур. Після цього роботи, які набрали необхідну кількість балів, отримають повторну оцінку за встановленими критеріями й розглядатимуться експертною радою.

У ході другого туру додатково аналізуватимуться актуальність представлених робіт, глибина й оригінальність технічного рішення, нестандартність і комплексність підходу, інші якісні аспекти. Другий тур триватиме до 15 березня 2013 року.



Додатково:

В университете Шевченко вместо рефератов будут писать статьи в Википедию ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1549 )

«Факти» склали рейтинг найдорожчих вишів України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2068 )

Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій (нова редакція) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2357 )




Огигінал новини «Винахід року 2012: перші підсумки - майже 57 % від загальної кількості патентів складає частка вітчизняних університетів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2380
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php