Одеський університет став єдиним в Україні вузом-партнером нового проекту «Erasmus Mundus: Мобільність для інновацій і розвитку»


Одеський університет став єдиним в Україні вузом-партнером нового проекту «Erasmus Mundus: Мобільність для інновацій і розвитку». Про це повідомив ректор ОНУ імені І.І. Мечникова професор Ігор Коваль. У рамках проекту стажування у провідних вузах Європи зможуть пройти до 150 студентів та викладачів з України.

«У нових програмах, як і у всіх проектах Erasmus Mundus в Україні, можуть брати участь всі студенти країни, – повідомив проректор по міжнародним зв’язкам ОНУ Сергій Скороход. – Але кандидат з інших університетів можуть розраховувати лише на четверту частину місць, а студенти вузів-партнерів – на три чверті».

«Наші успіхи в міжнародних програмах дуже важливі для університету, і, з нашого кута зору, дають імпульс для розвитку вищої освіти у всьому регіоні, – відзначив ректор ОНУ імені І.І. Мечникова професор Ігор Коваль. – По завершенні стажування, студенти, аспіранти і викладачі мають повернутися в Україну для завершення навчання, дисертаційних робіт, створення нових проектів на благо держави».

Сьогодні ОНУ – єдиний вуз Одеси, який бере участь одночасно у чотирьох міжнародних програмах студентської мобільності, які фінансуються Євросоюзом.

Зараз в Європі проходять стажування дев’ять студентів і аспірантів ОНУ.

Дізнатися детальніше про участь в проектах та зареєструватися можна онлайн, за допомогою сайтів www.utu.fi/mid ( http://www.utu.fi/mid ) чи www.utu.fi/bmu-mid ( http://www.utu.fi/bmu-mid ).

Прес-служба ОНУ імені І.І. Мечникова





Додатково:

СумДУ в програмі ТЕМПУС є учасником 6 проектів-переможців, що є найвищим показником серед ВНЗ України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2247 )

Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова було прийнято до International Association of University ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2285 )

Ректор БДПУ Вікторія Зарва прийнята до International Association of University Presidents ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2281 )



Огигінал новини «Одеський університет став єдиним в Україні вузом-партнером нового проекту «Erasmus Mundus: Мобільність для інновацій і розвитку»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2290
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php