Мексиканські студенти влаштували масові заворушення через реформи освіти


Масові заворушення влаштували студенти декількох коледжів в південно-західному мексиканському штаті Мічоакан через реформи освіти в країні; затримані 176 осіб, повідомляє влада штату.



Учасники заворушень вимагають скасувати в штаті реформу системи освіти, яка збільшує з трьох до чотирьох років термін навчання, а також вводить обов'язкове вивчення майбутніми викладачами англійської мови та комп'ютера, передає РІА Новини.

За даними влади, в ході розгону протестуючих поранення різного ступеня тяжкості отримали 10 співробітників поліції.

Зараз група студентів у складі приблизно 200 чоловік розташувалася в районі будівлі прокуратури штату, вимагаючи звільнення затриманих раніше товаришів. Крім того, учні перекрили одну з головних автодоріг, що проходять через адміністративний центр Мічоакана місті Морелія. З цією ж метою на вечір понеділка оголошено страйк учнів коледжів.

При цьому влада стверджує, що до події може мати відношення наркомафія: в ході обшуків в будинках раніше захоплених студентами коледжів була знайдена друкована продукція, що відноситься до пропаганди чинного на території штату наркокартелю «Сім'я з Мічоакана».

Мічоаканскіе студенти схильні бунтувати по дивним і не завжди вагомим приводів. Приміром, наприкінці квітня цього року вони влаштували безлади, вимагаючи від влади надати їм автобуси, легкові машини та бензин для поїздок по території Мічоакана і прилеглих штатів, щоб оголосити про новий набір студентів до університету Мічоакана.



Додатково:

Українські стандарти вищої освіти не оприлюднені для широкого загалу навіть на сайті Міносвіти... ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2230 )

Концепція розвитку неперервної педагогічної освіти від МОНМС залишає без змін діючу систему ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2222 )

Реформа освіти починається з управління ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1420 )

Стратегія розвитку освіти: ні мети, ні ідеології, - Ігор Лікарчук ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1282 )



Огигінал новини «Мексиканські студенти влаштували масові заворушення через реформи освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2232
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php