Міносвіти РФ готує список неефективних вузів - далі їх реорганізують


Список неефективних російських вузів та їх філій освіти та науки РФ підготують до кінця наступного тижня, заявив у міністр освіти і науки РФ Дмитро Ліванов.



«Я думаю, що до кінця наступного тижня у нас вже буде перелік тих ВНЗ і тих філій, які мають ознаками неефективності. Зараз будуть зроблені невеликі зміни: приблизно 20-25% вузів і 40-50% філій будуть віднесені до тих, які мають ознаками неефективності», - сказав він.

Він також додав про те, що це не означає їх автоматичну реорганізацію або закриттям.

Президент Володимир Путін раніше заявляв, що до кінця 2012 року необхідно виявити неефективно працюючі державні вузи, а також розробити та затвердити до травня 2013 програму реорганізації вузів.

Міністерство освіти і науки РФ уже розробило перелік критеріїв, за якими буде оцінюватися діяльність вищих навчальних закладів і прийматися рішення про скорочення і об'єднання вузів. Заступник міністра освіти і науки Олександр Климов раніше відзначав, що підсумки моніторингу роботи державних вузів для подальшого скорочення і оптимізації будуть підбиті наприкінці року. Вузи, які потраплять під скорочення, назвуть у грудні на засіданні колегії Міносвіти РФ. Реорганізація вишів, які підпорядковуються Міносвіти, почнеться вже в 2013 році, зазначив він.

План по реорганізації та скорочення державних вузів і їхніх філій міністерство освіти і науки РФ представить не пізніше березня 2013 року.



Огигінал новини «Міносвіти РФ готує список неефективних вузів - далі їх реорганізують» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2229
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php