Новини щодо пошукача з питань автономії університетів Європейської асоціації університетів


Область Бельгії Фландрія відтепер представлена у он-лайн пошукачу ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1570 ) з питань університетської автономії Спілки європейських університетів EUA ( https://euroosvita.net/index.php/?category=36&id=398 ), що дозволить ознайомлюватися та порівнювати увесь масив даних щодо систем вищої освіти у 29 європейських країнах, включно із федеральними землями та Областю Бельгії Фландрія.

Пошукач, що був запущений у лютому 2012 року, полегшує порівняльний аналіз національної політики, підвищує рівень поінформованості про університети, а також забезпечує дослідників повним набором даних для подальших досліджень.

На веб-сайті www.university-autonomy.eu користувачі отримують доступ до детальної інформації щодо стану університетської автономії у Європі. Шляхом інтерактивної візуалізації, що відображує 4 головні складові університетської автономії (організаційнцна, фінансова, кадрова та академічна) та 38 показників автономії користувачі можуть вивчати власну систему вищої освіти та порівнювати її з іншими.

При натисканні на прапор ця інформація подається у миттєвому системному профілі разом із даними по кожному показнику автономності для відповідної країни чи системи. Користувачі можуть також ознайомитися із рейтингами автономності, визначеними на основі підрахунків, що були проведені для кожної системи вищої освіти та напрямку автономності. Пошукач із питань європейської автономності переважно відображає стан університетської автономії на кінець 2010 року. Дані по Фландрії (Бельгія) були зібрані на початку 2012 року.

ЄАУ запрошує інші європейські країни, що досі не представлені на ресурсі, долучитися до подальшого розвитку он-лайн пошукача, надавши дані щодо стану автономності університетів у своїх системах вищої освіти. Усі бажаючі можуть звернутися за адресою autonomy@eua.be щодо інформації, яким чином можна приєднатися до ресурсу.


European University Association
September, 2012

Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net




Додатково:

Текущие проекты European University Association (EUA) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2184 )


ВНЗ України в міжнародних асоціаціях університетів
( https://euroosvita.net/index.php/?category=49&id=1769 )
Автономізація університетів як складова реформи вищої освіти в Україні ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2112 )
(Аналітична записка Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України)

М. Згуровський передав доопрацьований законопроект про вищу освіту в Кабмін ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2137 )



Огигінал новини «Новини щодо пошукача з питань автономії університетів Європейської асоціації університетів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2181
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php