Студенти пропонують Міносвіти підняти прохідний бал при вступі до ВНЗ до 150


Необхідно підняти бал по профільному предмету та скоротити кількість вузів для подачі документів при вступі.



Так вважають у "Студентському захисті" та Національному студентському союзі, повідомляє УНН.

"Необхідно підняти бал по профільному предмету до 150 та скоротити кількість вузів для подачі абітурієнтами документів до 3", - сказав координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних. Як відомо, зараз в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України працює робоча група над проектом Умови вступу до вищих навчальних закладів у 2013 році.

"Аналіз минулих вступних кампаній до вищих навчальних закладів засвідчив, що більшість абітурієнтів не знає – на яку спеціальність вони хочуть поступити. Це не нормально, коли абітурієнт одночасно подає документи в технічний, медичний, аграрний та економічний вищий навчальний заклад. Це є свідченням того, що молода людина не знає чого хоче. Тому, обмеження кількості вузів є необхідним", - зазначає Черних Андрій.

Зазначені пропозиції від громадської ініціативи "Студентський захист" та Національного студентського союзу передані до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.



Огигінал новини «Студенти пропонують Міносвіти підняти прохідний бал при вступі до ВНЗ до 150» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2179
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php