Кращі ВНЗ України: Роби з нами, роби як ми, роби краще нас


Портал euroosvita.net пропонує своїм читачам ознайомитись з інформаційною підбіркою про літні досягнення студентської молоді п’ятірки вишів - лідерів університетських рейтингів.

Зазначимо, що представлену інформацію було взято з офіційних Інтернет сайтів НТУУ „КПІ", КНУ ім..Тараса Шевченка, ХНУ ім..В.Н.Каразіна, НаУКМА та НМУ ім.. О.О.Богомольця в рамках збору матеріалів для нового рейтингу університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна ( https://euroosvita.net/index.php/?category=3&id=1660 ) у 2013 році.

Окрім цього, додатково, ми долучали інформацію про студентів переможців 2012 року, які отримають стипендії від уряду України на навчання за кордоном в рамках бюджетної програми МОНМС України («Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=2109 ))

На наш погляд, ця публікація буде цікавою як майбутнім абітурієнтам які бажають більше дізнатись про багатомірність студентського життя, так і батькам та викладацьким колективам тих студентів - які своїми досягненнями в навчанні, науці і в спорті долучились до формування доброго «імені» своїх вишів.

Почнемо з п’ятого місця в рейтингу університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2012 році - Національний медичний університет імені О.О.Богомольця: ( https://euroosvita.net/?category=35&id=675 )

1) В серпні 2012 року, на чемпіонаті світу серед студентів з гирьового спорту в м. Гамбурзі (Німеччина) за участю спортсменів 28 країн збірна команда України під керівництвом заслуженого тренера України, професора НМУ імені О.О.Богомольця Щербіни Ю.В., посіла 1 місце, отримала 6 золотих, 3 срібних та 1 бронзову медаль.

Студент НМУ імені О.О.Богомольця Мелець Іван став срібним призером у особистому заліку.

2) Під час фінальної частини Євро-2012 в м. Києві 300 кращих студентів університету, які вільно володіють англійською мовою, працювали в якості волонтерів, у т.ч. медичних закладах міста, бригадах швидкої медичної допомоги.

Шістьох кращих студентів-волонтерів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця було відзначено: за вагомий особистий внесок у формування позитивного іміджу України та активну волонтерську діяльність Подякою Прем’єр-міністра України нагороджено Голову Студентського парламенту Юлію Паскевич, а лідери волонтерських груп, студенти Університету Сергій Петрик, Юлія Хижняк, Юлія Кочергіна, Марія Яценко та Олена Толочко отримали цінні подарунки - годинники від Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова.


Четверте

місце в рейтингу університетів України - Національний університет «Києво-Могилянська академія» ( https://euroosvita.net/?category=35&id=695 ):

1)Троє могилянців стали переможцями цьогорічного конкурсу програми “Всесвітні студії»:

Євгенія Слугіна (ФЕН, МП-2), Сергій Чумаков (МП-2, ФСНСТ), Ольга Синьоверська (ФПрН, МП-2) були в числі 19 переможців, обраних серед кращих студентів України.

Євгенія їде на навчання до Норвезької школи економіки (Norwegian School of Economics), Сергій – до Маастрихтського університету (Maastricht University), Ольга – до Піттсбурзького університету (University of Pittsburg, USA).


2) П`ятеро студентів НАУКМА отримали грант на навчання у престижному ВНЗ США від уряду України в рамках бюджетної програми МОНМС України за напрямом «Екологія та охорона навколишнього середовища»:

Ганзя Анна Олександрівна;
Єгорова Єлізавета Володимирівна;
Карпенко Дар’я Михайлівна;
Шевцова Ольга Вікторівна;
Шинкаренко Наталія Юріївна


Вони стали переможцями конкурсу МОНМС України та отримали грант на навчання за пріоритетним напрямом: «Природничі науки: прикладна екологія та збалансоване природокористування» у Державному університеті Нью-Йорку (коледж екології та лісівництва).



Третє

місце в рейтингу університетів України - Харківський національний університет ім.В.Н.Каразіна ( https://euroosvita.net/?category=35&id=690 )


1) 21—24 червня 2012 року у Харкові на Першому Всеукраїнському студентському фестивалі з ігрових видів спорту за програмою ІІІ Спортивних ігор серед вищих навчальних закладів ІІІ—ІV рівнів акредитації збірна команда університету з тенісу посіла перше місце серед вищих навчальних закладів України.

В одиночному жіночому розряді першою стала Ганна Півень (філософський факультет), другою — Анастасія Васильєва (філологічний факультет), третьою — Єлизавета Тимченко (факультет комп'ютерних наук). У парному жіночому розряді Г. Півень та А. Васильєва також вибороли золоті медалі. У чоловічих змаганнях Максим Атаманов (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу) та Микола Кулешов (соціологічний факультет) стали срібними призерами у парному розряді, а М. Атаманов додав до своєї колекції нагород у цих змаганнях бронзову медаль в одиночному розряді.

У змаганнях з настільного тенісу перемогу у змішаному парному розряді здобули Ганна Сафонова (соціологічний факультет) та Ма Нінсінь (філологічний факультет), який став також срібним призером в одиночному розряді серед чоловіків. У командних змаганнях як серед жінок, так і серед чоловіків, спортсмени нашого університету Анна Чеботарьова (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу) і Ганна Сафонова, Ма Нінсінь та Цуй Цзе (факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу) вибороли бронзові нагороди. У загальнокомандному заліку Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна посів друге місце серед вищих навчальних закладів України.

2) З 26 по 27 червня 2012 року на оновленому стадіоні «Динамо» у Харкові проходили змагання Кубку України з легкої атлетики серед юніорів.

Студентка 2 курсу факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Валентина Денщикова стала срібним призером змагань зі стрибків у довжину з результатом 5 м 71 см.

3) Студент хімічного факультету Євген Звягін посів 3 місце у V Міжнародній студентській олімпіаді з хімії, що проходила з 14 по 17 липня 2012 року в Ісламській Республіці Іран у місті-острові Кіш (Kish Island, Islamic Republic of Iran)

4) З 26 липня по 1 серпня 2012 року у місті Благоєвград (Болгарія) проходила XIX Міжнародна олімпіада з математики серед студентів університетів (International Mathematics Competition for University Students).

Студенти 2 курсу механіко-математичного факультету Олексій Кіслінський виборов перше місце, Сергій Лисичкін - третє місце

5) З сайту МОНМС України:
Студенти ХНУ ім.В.Н.Каразіна, переможці 2012 року, які отримають гранти на навчання у престижних ВНЗ світу від уряду України в рамках бюджетної програми МОНМС:

напрямамиПІПКраїнаЗакордонний ВНЗ, в який направляється на навчання
БіологіяБондарєва Анастасія АндріївнаНімеччинаШтудгардський університет
Інформатика та обчислювальна технікаКозаченко Анна ВікторівнаФранціяУніверситет Ніцци- Софії Антіполіс
Інформатика та обчислювальна технікаКоростій Денис ВолодимировичФранціяУніверситет Ніцци- Софії Антіполіс
Інформатика та обчислювальна технікаКулахіна Олександра ОлександрівнаФранціяУніверситет Ніцци- Софії Антіполіс
Інформатика та обчислювальна технікаРоменська Юлія ВолодимирівнаФранціяУніверситет Ніцци- Софії Антіполіс
Міжнародне правоГолік Олександр ВалентиновичНімеччинаДрезденський технологічний університет
ФізикаВольвач Яна СергіївнаСШАКаліфорнійський університет, м.Сан-Дієго
ХіміяВовчинський Ігор СергійовичСШАУніверситет Ротчестера
ХіміяДерека Богдан АндрійовичШвейцаріяУніверситет Женеви
ХіміяМиргородська Юлія ВалеріївнаФранціяУніверситет Ніцци - Софії Антіполіс



Друге

місце в рейтингу університетів України - Київський національний університет імені Тараса Шевченка ( https://euroosvita.net/?category=35&id=688 )


1) Наприкінці липня 2012 р. у Благоєвграді (Болгарія) проходила вже удев’ятнадцяте найбільша та найпрестижніша з міжнародних студентських олімпіад з математики – олімпіада IMC (International Mathematics Competition for University Students). В цьогорічній олімпіаді взяли участь 316 студентів з біля 100 провідних університетів 42 країн світу.

Студент мехмату Київського національного університету імені Тараса Шевченка Данило Радченко став абсолютним переможцем олімпіади зі значним відривом від суперників і отримав Гран-прі. У здобутку решти студентів Київського університету 2 перших місця (Кирило Мулярчик, Віталій Сенін), 7 других (Євген Македонський, Богдан Веклич, Юрій Шишацький, Богдан Сорока, Максим Чорний, Богдан Танцюра, Вячеслав Дудар) та одне третє місце (Юлія Семікіна), а також одна заохочувальна відзнака (Олександр Власюк). Завдяки такому вдалому виступу команда Київського університету забезпечила собі третє місце в офіційному командному заліку.

2) На VII міжнародній студентській олімпіаді з програмування KPI-Open команда факультету кібернетики університету зайняла почесне 2-ге місце (177,12 балів).

3) Студенти 4 курсу хімічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Духно Олексій Ігорович і Кохан Сергій Олександрович у липні 2012 року вибороли бронзові медалі на Міжнародній студентській олімпіаді з хімії (Іран)

4) З сайту МОНМС України:
Студенти КНУ імені Тараса Шевченк, переможці 2012 року, які отримають гранти на навчання у престижних ВНЗ світу від уряду України в рамках бюджетної програми МОНМС:

напрямамиПІПКраїнаЗакордонний ВНЗ, в який направляється на навчання
БіологіяКорнюшин Василь ОлексійовичНімеччинаГейдельберзький університет Рупрехта-Карла
БіологіяКозьякова Марія СергіївнаВеликобританіяУніверситет Імперіал Коледж
БіологіяПрисяжнюк Альона ІгорівнаВеликобританіяУніверситет Ноттінгему
Інформатика та обчислювальна технікаМановицька Дарія ОлександрівнаАвстріяВіденський технічний університет
Міжнародне правоАлам Христина -Бітхіка МахбубулівнаСШАУніверситет Пітсбурга
Міжнародне правоБровко Олександра МиколаївнаШвейцаріяУніверситет Берну
Міжнародне правоХоджаян Алла Рубенівна ВеликобританіяЛондонська школа бізнесу і фінансів
Міжнародне правоМалевич Марина ВікторівнаВеликобританіяЛондонська школа бізнесу і фінансів
Міжнародне правоГриганська Поліна АндріївнаНімеччинаГейдельберзький університет імені Карла Рупрехта
Міжнародне правоСевертока Ганна ВолодимирівнаВеликобританіяЛондонський університет
Метрологія, вимірювальна техніка та інформаційно-вимірювальні технологіїГалицька Євгенія ІгорівнаНімеччинаЛейпцігський університет
Прикладна екологія та збалансоване природокористуванняСінькевич Андрій ОлександровичШвеціяУппсальський університет
ФізикаГвоздецький Євгеній ПавловичАвстріяВіденський університет
ФізикаКушнір Катерина ЮріївнаФранціяУніверситет Бордо-1
ФізикаЛесюк Андрій ІвановичФранціяУніверситет Бордо-1
ХіміяКрачко Тетяна ВолодимирівнаФранціяУніверситет Поля Сабат'є, м.Тулуза


Перше

місце в рейтингу університетів України - Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» ( https://euroosvita.net/?category=35&id=689 )


1) На Міжнародній щорічній олімпіаді з математики для студентів університетів (International Mathematics Competition - IMC, що проходила з 26 липня до 1 серпня у м. Благоєвграді (Болгарія) Слюсаренко Олексій, студент п’ятого курсу ІПСА, виборов Золоту медаль Олімпіади та Маровецька Катерина, студентка четвертого курсу ІПСА виборола Срібну нагороду.

2) Студенти теплоенергетичного факультету Глушенко Роман, Соловйов Владислав, Тарановський Олексій, Терещенко Ірината Заєць Василь і зварювального факультету Зворикіна Анастасія на найбільшій у світі міжнародній конференції з ядерної і теплової енергетики в США посіли перші місця.

3) Студенти переможці 2012 року, які отримають стипендії від уряду України на навчання за кордоном в рамках бюджетної програми МОНМС України:

Навчання у Технічному університеті м. Ле Ман,Франція

Фізико-математичний факультет:
Гладій Ольга Ігорівна

Факультет інформатики та обчислювальної техніки:
Коханевич Ігор Володимирович
Поліщук Олег Вікторович
Чубинський В’ячеслав Вікторович
Бролінський Сергій Михайлович
Мельниченко Іван Олександрович


Навчання у Дрезденському технологічному університеті, Німеччина

Інститут телекомунікаційних систем:

Шалбанов Костянтин Вікторович
Жданенко Олександр Вікторович
Приходько Ольга Олегівна
Ганюков Едуард Олегович
Бондаренко Володимир Юрійович


Навчання у Корейському університеті м. Сеул, Південна Корея

Факультет електроніки:
Панічев Олег Юрійович


4) Баскетбольна команда НТУУ «КПІ» здобула перемогу на І Всеукраїнському фестивалі ігрових видів спорту (III Спортивні ігри України серед ВНЗ III - IV рівнів акредитації).

В складі баскетбольної команди НТУУ «КПІ»: Лутак Артем, Кузенков Євгеній, Павленко Олексій, Довідний Вадим, Вертеба Микола, Сироватка Максим, Якимчук Ярослав, Киричок Андрій, Полєжаєв Іван, Борисов Олександр, Кореняк Ярослав, Марченко Дмитро.

5) Студентка НТУУ «КПІ» факультету біотехнологій Наталія Довгодько, в складі української команди з академічного веслування виборола золоту медаль ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні.




Від euroosvita.net:

Із вересня 2012 НТУУ КПІ разом з Асоціацією УРАН ( http://www.uran.net.ua/~ukr/frames.htm ) (Українська науково-освітня мережа) реалізує 2 проекти, які зародилися в Національній бібліотеці України ім. Вернадського - “НАУКОВА ПЕРІОДИКА УКРАЇНИ” та “НАУКОМЕТРИКА”.

Мета проекту “НАУКОВА ПЕРІОДИКА УКРАЇНИ” – формування загальнодержавної інфраструктури для процесу видання наукової періодики та створення єдиного реєстру авторів.

Проект дасть змогу на національному рівні консолідувати науково-інформаційний ресурс, створити загальнодержавний центр технологічної підтримки видавців наукової періодики, надасть науковцям можливість здійснювати науково-інформаційну діяльність за принципом “єдиного вікна” з інтерфейсами для подання авторами статей до друку у видання, отримання показників читаності та цитованості власних статей тощо.

Проект “НАУКОМЕТРИКА” також має на меті розгортання загальнодержавної системи наукометричного моніторингу на основі використання універсальних, галузевих та регіональних баз наукометричних даних; сприяння інтеграції наукових періодичних видань України у престижні світові бази даних і системи.

Передбачається створення інформаційно-аналітичного центру, відповідального за виконання наукометричних спостережень, рейтингове оцінювання діяльності суб'єктів наукового процесу, виконання запитів органів державної влади України, наукових фондів, установ та індивідуальних науковців.



Щоб відмітити досягнення студентів інших вишів у вказаних вище змаганнях - на нашому порталі є більш повна інформація з переліком переможців:

Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади:
Наказ МОНМС від 31.05.2012 р. № 650 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=1946 )
Наказ МОНМС від 27.06.2012 р. № 755 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=2109 )

Результати 19-ї Міжнародної студентської математичної олімпіади IMC (26 липня - 1 серпня 2012 р., м. Благоєвград, Болгарія) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=2145 )

Переможці та призери Першого всеукраїнського студентського фестивалю з ігрових видів спорту ( https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=2155 )





Додатково:

Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «Топ-200 Україна» представлено на сайті IREG Observatory ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1934 )

World Universities Web Ranking 2012 - рейтинг університетів за популярністю у Інтернеті ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2092 )

Рейтинг вищих навчальних закладів України - за показниками наукометричної бази даних Scopus ( https://euroosvita.net/index.php/?category=58 )

Світовий рейтинг универсітетів (Academic Ranking of World Universities) за 2012 рік ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2102 )



Огигінал новини «Кращі ВНЗ України: Роби з нами, роби як ми, роби краще нас» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2153&param=Chile
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php