Табачник заявив, що заборонив «ґвалтувати» школи українськими підручниками


Ухвалений Закон України «Про засади державної мовної політики» дозволить вчителям і учням більше зосередитись на якості освіти.



Таку думку під час брифінгу в Харкові, відповідаючи на питання про вплив мовного закону на шкільні навчальні програми, висловив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Це безумовно вплине на навчальні програми тільки в одному напрямку: це дасть можливість учителям більше зосередитись на якості освіти. Для всіх шкіл лишається державний стандарт – українська мова та література обов’язково, скрізь буде тестування, перехідні екзамени. Нічого нового немає», – сказав Д.Табачник.

Він підкреслив, що вже два роки школи замовляють підручники тією мовою, якою реально ведеться викладання. «Два роки тому я заборонив ґвалтувати і силувати шкільні колективи і нав’язувати підручники не тією мовою, якою реально відбувається процес викладання. Зауважу, що в Україні всі школи з усіма мовами викладання – українські школи, бо вони фінансуються з бюджету територіальних громад України.

Тобто українська школа зі словацькою мовою викладання, українська школа з угорською мовою викладання, українська школа з російською мовою. Я сказав, що треба просто робити так, як хочуть учителі. Другий рік поспіль у нас всі школи замовляють підручники згідно державному замовленню тією мовою, якою реально ведеться викладання», – сказав Д.Табачник.

За словами міністра освіти, на цей час надруковано понад 2 млн шкільних підручників мовами національних меншин, переважна більшість із них – російською.



Додатково:



Профобразование изгоев. Почему в Украине руками работать некому ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2071 )

Тігіпко пообіцяв розвивати в Україні систему профтехучилищ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2004 )

Українських ВНЗ нема в ТОП 500 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2102 )

Табачник не має двох бажань: бути афроамериканцем і членом НАНУ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1314 )



Огигінал новини «Табачник заявив, що заборонив «ґвалтувати» школи українськими підручниками» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2117
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php