Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

27.06.2012 р. № 755


Щодо направлення на навчання та стажування
у провідні закордонні вищі навчальні заклади



Відповідно до Положення про навчання студентів та аспірантів, стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 411, та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для навчання, стажування, підвищення кваліфікації студентів, аспірантів, наукових та науково-педагогічних працівників за кордоном, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2011 р. № 546, на підставі звернень вищих навчальних закладів та рішень (протокол № 2 від 14.06.2012) конкурсної комісії з відбору на навчання студентів і аспірантів та стажування наукових і науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном (далі – Конкурсна комісія),

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити списки студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників, які за рішеннями Конкурсної комісії рекомендовані на навчання та проходження стажування у провідних вищих навчальних закладах за кордоном, згідно з додатками 1 - 3.

2. Визначити розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня за бюджетною програмою 2201250 «Навчання, стажування, підвищення кваліфікації студентів, аспірантів, науково-педагогічних та педагогічних працівників за кордоном» вищі навчальні заклади України, зазначені у додатках 1 – 3, студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники яких, відповідно до результатів конкурсного відбору, навчатимуться або проходитимуть стажування у провідних вищих навчальних закладах за кордоном.

3. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С. В.) здійснити фінансування розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня.

4. Керівникам вищих навчальних закладів, студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники яких за рішенням Конкурсної комісії направляються на навчання, стажування до вищих навчальних закладів за кордоном:

4.1. Забезпечити відповідно до законодавства укладання договорів із:
закордонними вищими навчальними закладами щодо навчання у них студентів і аспірантів або стажування наукових і науково-педагогічних працівників, зазначених у додатках 1 – 3 цього наказу;
студентами, аспірантами, науковими і науково-педагогічними працівниками, які відібрані для проходження навчання, стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах.

4.2. Подавати щомісяця до 20 числа до Міністерства інформацію про навчання або стажування студентів, аспірантів, наукових і науково-педагогічних працівників у провідних закордонних вищих навчальних закладах.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Суліму Є. М.



Міністр Д.В. Табачник



Додатково:

Наказ МОНМС від 31.05.2012 р. № 650 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=1946 )



Огигінал новини «Щодо направлення на навчання та стажування у провідні закордонні вищі навчальні заклади» - https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=2109
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php