Єврокомісія запрошує до консультацій з правил в’їзду та перебування в ЄС дослідників, студентів, школярів, практикантів та волонтерів


Європейська Комісія проводить консультації з майбутніх правил щодо в’їзду та проживання на території ЄС дослідників, студентів, школярів, практикантів та волонтерів з країн з-поза меж Євросоюзу.

Мета консультацій – зібрати думки щодо майбутніх правил, які стосуються в‘їзду та проживання на території ЄС усіх вищеперерахованих категорій осіб, задля перегляду законодавства Євросоюзу у цій сфері.

Єврокомісія заохочує усі зацікавлені сторони ділитися своїм досвідом та проблемами, з якими вони стикалися, намагаючись потрапити в ЄС. Окрім того, Єврокомісія радо вітатиме будь-які ідеї, що підкажуть, як усунути перешкоди на шляху в’їзду та перебування на території ЄС, а також удосконалити чинні правила.

До участі у консультаціях допускається широкий загал: усі інституції ЄС; національна, регіональна та місцева влада; країни-кандидати на вступ до ЄС; країни-партнери ЄС; міждержавні та недержавні організації; державні суб’єкти, а також особи, зайняті у приватному секторі, та пов’язані з науковим співтовариством, науково-дослідницькою діяльністю, соціальними партнерами, організаціями громадянського суспільства.

Взяти участь у консультаціях можна в онлайн-режимі – роз’яснення та опитувальник можна знайти тут ( http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=Immigration2012 ). Опитувальник складено англійською мовою.

З будь-яких питань щодо консультацій можна звертися за цією адресою: Home-Notifications-B1@ec.europa.eu. Консультації триватимуть з 1 червня до 23 серпня.



Додатково:

Єврокомісія збільшить фінансування міжнародних освітніх програм ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1157 )

У ЄС підготують європейський рейтинг вищих навчальних закладів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=701 )




Огигінал новини «Єврокомісія запрошує до консультацій з правил в’їзду та перебування в ЄС дослідників, студентів, школярів, практикантів та волонтерів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2032
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php