Завтра, 2 липня у столиці стартує вступна кампанія-2012


З 2 липня стартує вступна кампанія 2012 року.



У столичних вищих і професійно-технічних навчальних закладів розпочинається прийом документів від абітурієнтів до всіх вищих навчальних закладів незалежно від форми власності. Про це УНН повідомили у Головному управлінні освіти і науки КМДА.

До початку вступної кампанії у столичних вишах провели ретельну підготовку.

Крім того, на період проведення вступних випробувань та зарахування абітурієнтів до вищих і професійно-технічних навчальних закладів створено оперативний штаб "Вступна кампанія 2012 року", до складу якого входять представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Так, протягом перебігу процесу вступу, окрему увагу приділятимуть контролю та протидії проявам явищ хабарництва і корупції у вищих і професійно-технічних навчальних закладах столиці.

Консультації спеціалістів оперативного штабу можна отримати за телефонами:

- з питань вступу до вищих навчальних закладів – 279-65-93, 279-10-83, 278-00-41;

- до професійно-технічних навчальних закладів – 272-02-91, 272-05-15, 272-02-96.



Нагадаємо, 17 липня завершується прийом заяв та документів від абітурієнтів, які мають право брати участь у творчих конкурсах вищих навчальних закладів. Вони триватимуть 10 до 31 липня. Кінцевий термін прийому заяв та документів для складання вступних іспитів – 20 липня, які у свою чергу триватимуть з 21 до 31 липня. Загалом закінчення прийому заяв та документів від осіб, які не складають вступних екзаменів і не проходять творчі конкурси – 31 липня.

Оприлюднення першого рейтингового списку вступників відбудеться 1серпня, другого – 5, третього – 8 серпня.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, наразі у Кабінеті Міністрів розглядається новий проект закону про вищу освіту. Комітет ВР з питань науки і освіти проситиме Раду Європи перевірити, наскільки проект закону "Про вищу освіту" відповідає європейським нормам.

"Ми дуже чекаємо, щоб Кабмін якомога швидше розглянув проект закону "Про вищу освіту", щоб потім розглянути в Комітеті та передати до зали ВР. Але враховуючи те, що у нас залишився лише один сесійний тиждень, імовірність того, що його розглянуть саме зараз, низька.

Той документ, який уже вийде із правками Кабінету Міністрів, має бути дуже добре вивченим усіма зацікавленими сторонами, а особливо тими, кого він з тих чи інших причин не влаштовував. Це надзвичайно серйозний законопроект, і його не можна розглянути за одне засідання комітету. Тому ймовірність, що він потрапить до Верховної Ради на цій сесії, дуже низька.

І тут жодним чином ми не зможемо ламати ситуацію й робити щось швидше та поспіхом, адже законопроект, який пройшов суспільне обговорення, має бути підготований у якісному форматі в Комітеті, аби подати його до зали ВР", – розповів Голова комітету, нардеп Максим Луцький.


Додатково:


Бажаючих вступити на інженерні та технічні спеціальності чекають бонуси... ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1930 )

Вузи оприлюднили правила прийому абітурієнтів у 2012 році ( )

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2012 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=7&id=1661 )



Огигінал новини «Завтра, 2 липня у столиці стартує вступна кампанія-2012» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2026
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php