Д.Табачник контролюватиме підключення вузів до електронної бази з питань освіти


Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що вищі навчальні заклади, які не підключаться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, за допомогою якої здійснюватиметься робота системи "Електронний вступ", порушуватимуть рівність і прозорість умов прийому.



Про це УНН повідомили у прес-службі МОН.

"Хочу сказати, що всі ті, хто не підключиться до Єдиної державної електронної бази з питань освіти вчасно, будуть порушувати рівність і прозорість Умов прийому.

Тому близько 30 вищих навчальних закладів – переважно недержавні, комунальні та деякі філії – вони повинні це здійснити за ті п’ять днів, що залишилися. В іншому випадку вже 2 липня ми будемо приймати відповідні організаційні заходи, аж до анулювання набору в ці заклади, буде скасований набір", – наголосив міністр.

Він зазначив, що контроль за підключенням усіх вищих навчальних закладів здійснюватиме особисто.



Нагадаємо, як повідомляв УНН, наразі в Кабінеті Міністрів розглядається новий проект закону про вищу освіту. Комітет ВР з питань науки і освіти проситиме Раду Європи перевірити, наскільки проект закону "Про вищу освіту" відповідає європейським нормам.

"Ми дуже чекаємо, щоб Кабмін якомога швидше розглянув проект закону "Про вищу освіту", щоб потім розглянути в Комітеті та передати до зали ВР. Але враховуючи те, що у нас залишився лише один сесійний тиждень, імовірність того, що його розглянуть саме зараз, низька.

Той документ, який уже вийде із правками Кабінету Міністрів, має бути дуже добре вивченим усіма зацікавленими сторонами, а особливо тими, кого він з тих чи інших причин не влаштовував. Це надзвичайно серйозний законопроект, і його не можна розглянути за одне засідання комітету. Тому ймовірність, що він потрапить до Верховної Ради на цій сесії, дуже низька.

І тут жодним чином ми не зможемо ламати ситуацію й робити щось швидше та поспіхом, адже законопроект, який пройшов суспільне обговорення, має бути підготований у якісному форматі в Комітеті, аби подати його до зали ВР", – розповів Голова комітету, нардеп Максим Луцький.



Додатково:



МОНМС: безкоштовного доступу для ВНЗ України до ЄДЕБО не передбачено ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1875 )

Представляючи нового ректора колективу НУВГП Євген Суліма зазначив:"...Нині розпочинається відповідальний період, іде вступна кампанія, і немає часу на зволікання – треба тримати кермо у міцних руках"
( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1996 )
Европейский суд обязал Украину выплатить 30 тысяч евро доценту ХАИ, которого избили в милиции ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2002 )

Дмитро Табачник розповів, що у корупції винні самі студенти ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1575 )

Табачник не має двох бажань: бути афроамериканцем і членом НАНУ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1314 )



Огигінал новини «Д.Табачник контролюватиме підключення вузів до електронної бази з питань освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2025
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php