Випускники готують апеляції за результатами ЗНО


Складні завдання, неточності та помилки так цьогорічні абітурієнти відгукуються про тести, які вони проходили під час зовнішнього незалежного оцінювання. Багато з його учасників тепер готуються подавати апеляції.

( http://podrobnosti.ua/upload/news/2012/06/19/842619_4.mp4 )


Найбільше нарікань викликали тести з біології. Наші журналісти показали завдання доктору біологічних наук, щоб перевірити, чи не перебільшують абітурієнти. І ось що вони почули.

Аліні Фінченко довелося виправляти помилки за тими, хто друкував тести з історії України. У зошиті дівчини літери, варіанти відповідей, були написані догори ногами.

Аліна Фінченко, випускниця:

- Я подозвала к себе старшого инструктора - что мне делать, на что ориентироваться, ну она подошла, посмотрела и сказала - ну не знаю, как есть, написано, так и будет - ну я не стала рисковать - зачеркнула - написала а, б, в, г и по этому уже делала ответы.

Доки дівчина гадає, чим обернеться для неї її винахідливість, Сашко Буханенко з-під Києва вже вирішив подавати апеляцію на результат тесту з біології. Балів ще немає, але абітурієнт уже впевнений, що їх буде мало. Хлопець пояснює - відповіді на запитання вони у школі не вчили.

Олександр Буханенко, випускник:

- Багато іде питань по матеріалу, який ми в школі не розбирали, і навіть в оцій книжки, які випускалися міністерством підготовчі, там на них відповіді як такої не давалось.

Чернетку Сашка ми вирішили показати директору інституту фізіології. Аби перевірити, чи не перебільшує хлопець. Результат виявився вражаючим.

Олег Кришталь, директор інституту фізіології НАН України:

- Половина из этих вопросов касаются аспектов биологии, которые являются частностями. Я могу ответить на половину этих вопросов - не более.

У центрі оцінювання якості освіти від коментаря на камеру до липня відмовились.

Мовляв, ще немає остаточних результатів. Свої запитання ми відправили в інформаційному запиті. А на сайті центру оголошення - сьогодні будуть розглядати апеляції. До прізвищ незадоволених найближчим часом додадуть свої Аліна та Сашко.


Інна Жмуд, Станіслав Кухарчук, Сергій Килимник, "Новини", Телеканал "Інтер"


Дополнительно:

УЦОЯО про сюжет програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер» під назвою «Випускники готують апеляції за результатами ЗНО» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2003 )

МОНмолодьспорту звітує про свою діяльність за 2011 рік ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1995 )

Рік освіти-2011: про що змовчав Табачник ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1426 )



Огигінал новини «Випускники готують апеляції за результатами ЗНО» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1990
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php