У яких країнах бажають навчатися українські абітурієнти


Українські абітурієнти все частіше виїжджають за кордон для отримання освіти.



Найбільшою популярністю користуються Великобританія, Німеччина, США і Канада, а також останнім часом Польща. Про це розповів генеральний директор рекрутингової компанії Acumen International Микола Ганжа.

«Зараз дуже великий вибір різних програм навчання, як в Україні, так і в європейських країнах. Можна вибирати на свій смак, престижність школи або університету/коледжу, країни і, нарешті, ціну. Остання складова, природно, відіграє одну з важливих ролей, адже крім плати за навчання ще потрібні кошти на проживання», — розповів він.

Тому, як зазначив експерт, майбутні студенти активно беруть участь в конкурсах на отримання грантів на навчання, які пропонують практично всі великі навчальні заклади. Так, можливо отримати знижку на навчання від 30-50% до 100%.

«Для знайомства з країною та деякими навчальними закладами постійно проводяться освітні виставки. Там можна поспілкуватися з представниками університетів, отримати інформацію про вимоги до вступників, терміни подачі документів», — підкреслив він.

«По-перше, є можливість здобувати освіту без постійного проживання в країні, що вже позитивно позначається на бюджеті студента. Якщо навчатися за повну вартість, то ціни на навчання можуть гідно конкурувати з європейськими. Це ж можна сказати про рівень цін у порівнянні з іншими країнами», — розповів експерт.



Додатково:


Українцям стане легше фінансувати власне навчання у Німеччині ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1859 )

На базі технопарку може з’явитися закордонний ВНЗ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1831 )

20 відсотків молоді в Україні зараз безробітні ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1750 )



Огигінал новини «У яких країнах бажають навчатися українські абітурієнти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1918
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php