Цього року всі дипломи про одержання вищої освіти повинні супроводжуватись додатками європейського зразка


Цього року за наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту всі вузи зобов'язані супроводжувати дипломи про отримання вищої освіти додатками європейського зразка.



Про це в ході "гарячої лінії" у виданні"Вісті в Україні" заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент Рбк-україна.

"Цього року вперше виданий наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=1901 ), по якому всі вищі навчальні заклади зобов'язані видати додатки до диплома європейського зразка. Зобов'язані. Не просто за бажанням, як це було, скажемо, у найбільш великих університетах у минулі роки. Затверджено й сертифікований у Європі, він відповідає Болонським вимогам. Цей додаток складається з восьми сторінок. Шість сторінок, перші, заповнює вуз, де виставляє всі характеристики отриманої вами освіти по бакалаврській програмі або по магістерській.

Причому й у наших оцінках, і (у тих), які по Болонськой системі, а також кредити й годинники, назви предметів, всі вони переведені й погоджені з Болонськими вимогами. Тобто саме так буде називатися ваш предмет", - сказав міністр.

Також за наказом Міносвіти ректор вищого навчального закладу або навчальний відділ повинні виготовити й видати студентові додаток до європейського диплома в плині місяця після того, як студенти звернулися в навчальний відділ або в ректорат свого університету. "Цей процес контролюється міністерством. Якщо ви звернулися видати вам диплом 22 травня, то не пізніше, ніж 23 червня, вам цей зразок повинен бути виданий", - уточнив міністр.

Також він відзначив: "Незважаючи на те, що ще в лютому-місяці всі навчальні заклади одержали від міністерства точний переклад предметів на англійську мову, точні характеристики, розбивку по годинниках, на жаль... не всі методисти навчальних відділів хочуть цим займатися".



Додатково:


Про порядок видачі Додатка до диплома про вищу освіту європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=1901 )

ЄВРО-ДОДАТОК ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1841 )

Додаток до диплома європейського зразка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=950 )



Огигінал новини «Цього року всі дипломи про одержання вищої освіти повинні супроводжуватись додатками європейського зразка» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1910
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php