Кабмін удвічі збільшив замовлення на фахівців авіаційної та аерокосмічної техніки


Кабінет міністрів України затвердив основні параметри державного замовлення на підготовку фахівців у 2012 році.



Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Сьогодні Кабінет міністрів розглянув доповідь міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка. Після тривалої дискусії і на прохання Мінекономрозвитку затверджено державне замовлення на підготовку фахівців науково-педагогічних та робітничих кадрів на підвищення кваліфікації та перепідготовку», — сказав Табачник.

Він зазначив, що згідно з параметрами держзамовлення на 2012 рік, прийом студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» становить майже 79 тис. осіб, з них 68 тис. осіб — на денну форму навчання; за рівнем «бакалавр» — 127 тис 200 осіб, у тому числі на денну форму навчання — майже 100 тис.

За словами міністра, в порівнянні з минулим роком держзамовлення на бакалаврат збільшено на 26,5%, на денну форму навчання — майже на 22%. Крім того, за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» держзамовлення складе 44 тис 600 осіб, з них 37 тис — на денну форму навчання. При цьому зменшено прийом до вишів за держзамовленням за такими галузями: економіка підприємництва; менеджмент; міжнародні відносини.

При цьому Табачник повідомив, що істотно збільшується прийом студентів за такими напрямками підготовки: електроніка — майже на 33%; енергетика та енергетичне машинобудування — на 41,5%; радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв‘язок — на 25%; металургія — більш ніж на 1, 5%; машинобудування та матеріалообробка — майже на 28%; хімічні технології та інженерія — на 46%; авіаційна й аерокосмічна техніка — майже на 48%; інфраструктура — на 32%.

«Тобто уряд продовжує політику збільшення прийому на технічні спеціальності», — підкреслив Табачник.

Крім того, він повідомив, що уряд збільшує обсяги держінвестицій в освіту. «Якщо говорити про підготовку робітничих кадрів, то — на 15%. Якщо говорити про підготовку фахівців за рівнем бакалавра та магістра, то — на 10%. На підвищення кваліфікації — на 15%», — сказав міністр.

Раніше прем’єр Микола Азаров заявив про готовність Кабміну збільшити держзамовлення на підготовку у вишах фахівців IT.



Додатково:


Про затвердження Порядку державного інспектування навчальних закладів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1860 )

За підсумками року ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1527 )

У Кабміні вирішили реорганізувати декілька університетів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1330 )



Огигінал новини «Кабмін удвічі збільшив замовлення на фахівців авіаційної та аерокосмічної техніки» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1902
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php