Випускники вузів повинні півроку працювати заради трудової книжки, не одержуючи заробітної плати.


Студенти будуть освоювати одночасно 3 спеціальності?



Сергій Тігіпко, віце-прем'єр-міністр і міністр соціальної політики, вважає, що абітурієнти не повинні вибирати ту спеціальність, що їм подобається.

У режимі online-конференції він заявив: «Я думаю, що часто не спрацьовує розрахунок держави й, напевно, частково людей, які вибирають спеціальність. Багато хто не думають про те, чи будуть мати роботу при виборі професії - а вибирають спеціальність, що подобається. Це проблема».

Тігіпко стурбований тим, що в Україні сьогодні значно більше юристів і економістів, чим це потрібно економіці держави. А от програмістів, на жаль, країні не вистачає. Віце-прем'єр-міністр додав: «Ми запропонували цікавий варіант рішення цієї проблеми - різко збільшити кількість інтегрованих професій у фаховій освіті. Це коли людина одночасно навчається 2-3 спеціальностям, що робить його більше конкурентоспроможним на ринку праці».

Крім того, Тігіпко думає, що випускники не повинні уповати на те, що їм хтось повинен щось запропонувати після закінчення навчання.

Взагалі випускники вузів повинні півроку працювати заради трудової книжки, не одержуючи заробітної плати.





Додатково:


Для отримання другої освіти буде потрібен спеціальний ваучер від держави ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1793 )

Студенти у США закінчують коледжі із боргом у 24 тисячі доларів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1375 )

ЄС планує збільшити відсоток осіб з вищою освітою – яким чином? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1367 )



Огигінал новини «Випускники вузів повинні півроку працювати заради трудової книжки, не одержуючи заробітної плати.» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1900
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php