Департамент загальної середньої та дошкільної освіти повідомив нову інформацію щодо проведення ЗНО.


Департамент загальної середньої та дошкільної освіти повідомив нову інформацію щодо проведення ЗНО.



Окремими засобами масової інформації поширюється інформація серед абітурієнтів щодо нібито стислих термінів між проведенням випускних вечорів (12-13 травня) та складанням ЗНО, що унеможливлює якісну підготовку до складання тестів. Такі повідомлення є абсолютно безпідставними!

Зазначимо, що за даними Українського центру оцінювання якості освіти, для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 328 910 абітурієнтів. Порівняно з минулим роком кількість зареєстрованих збільшилася на 71 588 осіб (28%). Більшість зареєстрованих (265 389) – випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року.

Розклад проведення тестування складався таким чином, щоб проведення ЗНО з популярних предметів відбувалося не на початку процесу тестування і переважна більшість учасників встигла ретельно підготуватися до їх складання.

Так першим тестом із ЗНО визначено хімію – складається 15 травня (14% абітурієнтів), другим – російська мова (2% абітурієнтів).

А от такий популярний предмет як математика (62% абітурієнтів) складатиметься аж 21-22 травня.

Тести з інших наймасовіших предметів проводитимуться ще пізніше. Тобто для основної частини абітурієнтів часу для підготовки більше ніж достатньо (від 9-10 днів).

До того ж, підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання проводилася протягом усього навчального року, а не розпочиналася після випускних вечорів…






Додатково:


Про фінансування зовнішнього незалежного оцінювання ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1893 )

Коротка пам'ятка абітурієнту на день проведення ЗНО ( https://euroosvita.net/index.php/?category=34&id=1866 )

Чи реально скласти тест ЗНО на 200 балів? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1597 )



Огигінал новини «Департамент загальної середньої та дошкільної освіти повідомив нову інформацію щодо проведення ЗНО.» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1895
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php