Державне замовлення на підготовку бакалаврів у 2012 році


У цьому році державне замовлення на підготовку бакалаврів може становити близько 127 тисяч місць.



Про це повідомив на прес-конференції в медіа-холі УНН заступник директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Микола Фоменко.

"Ми ще до нового року зібрали пропозиції кожного вищого навчального закладу щодо обсягів прийому і випуску у 2012 році. Тому кожні пропозиції міністерством враховані, все узагальнено і направлено своєчасно було до міністерства економічного розвитку і торгівлі. На сьогодні вже готовий проект постанови і він на погодженні у зацікавлених міністерств", - розповів М.Фоменко.

Він зазначив, що цього року вони очікують збільшення на 130 тисяч випускників, у порівнянні з 2011 роком, а це приблизно 326 тисяч випускників. У 2010 році було 338 тис.

"Державне замовлення орієнтовно у цьому році може становити по Україні близько 127 тисяч на підготовку бакалаврів", - повідомив чиновник.

За його словами, у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту вони дуже уважно ставилися до технічних напрямків підготовки: інженерно-технічних, природничо-математичних. У 2012 році на 23% було збільшено напрямки, які відносяться до ІТ-технологій, всі комп’ютерні науки тощо.

Він підкреслив, що як і торік, зменшують держзамовлення на напрямки економічні, менеджменту і право.





Додатково:



Яким буде держзамовлення у вишах у 2012 році ( http://tvi.ua/ua/watch/author/?prog=44&video=5557 )

Виступ ректора НТУУ "КПІ" 21 квітня 2012 року на міжнародній конференції «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1849 )

Попри збільшення випускників, держзамовлення зменшують ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1840 )

В университетах Эстонии в нынешнем учебном году на бесплатных местах будут учиться свыше 9000 студентов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2006 )



Огигінал новини «Державне замовлення на підготовку бакалаврів у 2012 році» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1873
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php