У Європейської Асоціації Університетів (European Uneversity Association - EUA) новий президент


Професор Хелена Назаре (Helena Nazar), яка була ректором університету Авейро (University of Aveiro), Португалія, офіційно зайняла пост президента European Uneversity Association (EUA) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=36&id=398 ) під час щорічної конференції Європейської Асоціації Університетів, що проходила 22-23 березня в університеті Уорвіка (University of Warwick), Англія.

Професор Назаре, перша жінка-президент Європейської Асоціації Університетів, була обрана членами EUA в квітні 2011 року.

Заступаючи на посаду нового президента (в період 2012-2015 роки) вона змінила профессора Жан-Марка Раппа (Jean-Marc Rapp), котрий займав цей пост з 2009 по 2012 рік.

Професор Назаре відразу (23 березня) оголосила імена двох нових віце-президентів Європейскої Асоціації Університетів. Ними стали - професор Девід Друри (David Drewry), бувший віце-канцлер Університету Халл (University of Hull), та професор Лауріц Холм-Нільсен (Lauritz Holm-Nielsen) ректор Університету Орхус (Aarhus University), Данія.


Детальнше від euroosvita.net ( https://euroosvita.net/ ):
за матеріалами informio.ru

Потрібно відмітити, це не перший керівний пост Професора Назаре.

З 1978 по 1988 Марія Хелена була Президентом різних відомчих науково-педагогічних комісій, потім Головою Департаменту, а в 1990р. стала Віце-президентом Наукової комісії Універсітету Авейро (Португалія), де в 1991р. зайняла пост Віце-президента самого університету, пропрацювавши в цій посаді до 1998р.

Далі вона була обрана на посаду Ректора Університету в 2002р. та пропрцювала в ній до 2010р. В березні 2009р. Професор Назаре була обрана членом Правління EUA. В 2012 році обрана Президентом Європейскої Асоціації Університетів (EUA).

Європейска Асоціація Університетів (EUA) є головним представником вищої освітянської спільноти у Європі, безпосередньо, університетського сектору в Болонському процесі. Асоціація репрезентує погляди університетів та консультує Європейску комісію з питань різноманітних дослідницьких стратегій, тісно співпрацюючи приблизно з 850 членами у 47 країнах світу. Дякуючи своєму досвіду та унікальним знанням в данних напрямках, EUA відіграє важливу роль у формуванні та развитку нових тенденцій в сфері європейської вищої освіти та дослідницькій діяльності.

Перший віизит професора Назаре до Росії у якості Президента EUA, відбувся в рамках Міжнародного семінару «Відкритий діалог про Університети 21-го століття». В семінарі взяли участь провідні міжнародні експерти в галузі освіти з ЮНЕСКО, Асоціації Європейських Університетів, США, Південній Кореї, а також представники різних університетів Москви.

Програма семінару включала 2 сесії

Сесія 1. Університет в сучасному світі: Бачення, практика, перспективи.

Сесія 2. Європейська Асоціація Університетів та російскі ВНЗ. В рамках другої сесії відбулась дискусія «Чим EUA може бути корисна російським ВНЗ?», де було обговорено такі теми:

· Росія в Болонському процесі: проблеми та перспективи

· Автономія ВНЗ Європи та Росії

· Особливості контроля якості

· Світові рейтинги ВНЗ та їх роль




Додатково:

European Uneversity Association запускает интерактивный инструмент для предоставления полных данных об университетской автономии в Европе ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1570 )

Філіп А.Шарп, молекулярний біолог та Нобелівський лауреат обраний президентом Американської Асоціації сприяння развитку науки (AAAS) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1711 )

Конференція IREG-6 «Академічні рейтинги та поліпшення якості вищої освіти- уроки Азії та інших регіонів» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1680 )

Аудит - модна «фішка» для престижу чи надійний інструмент для удосконалення міжнародної системи вищої освіти? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1605 )

"Європейський досвід для створення ефективної системи контролю та оцінки якості вищої освіти в Україні". Аналітична записка (Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1721 )




Огигінал новини «У Європейської Асоціації Університетів (European Uneversity Association - EUA) новий президент» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1766
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php