В КНУ відкрито першу в Україні авторизовану Мережеву Академію


27 березня 2012 року відбулося урочисте відкриття авторизованої Мережевої Академії Huawei в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

В заході взяли участь ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський, Надзвичайний та Повноважний Посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь, виконавчий директор компанії Huawei Україна Чжен Сінь, керівник департаменту корпоративних продаж компанії Huawei Ігор Рябченко, декан радіофізичного факультету КНУ Ігор Анісімов.

Ректор університету Леонід Губерський привітав усіх з цією подією і зазначив, що відкриття Авторизованої мережевої академії Huawei на базі КНУ імені Тараса Шевченка – є підтвердженням давніх і добрих партнерських стосунків між двома країнами і ця подія сприятиме їх розширенню у новій якості.

Крім того він провів короткий екскурс в історію співпраці Київського університету з університетами Китаю. На даний час КНУ співпрацює з 6 університетами цієї дружньої країни.

Пан Посол, вітаючи присутніх, зауважив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка – один з найбільших і найкращих центрів освіти в Україні і йому надзвичайно приємно відкривати першу Авторизовану мережеву академію Huawei саме в його стінах.

Декан радіофізичного факультету Ігор Анісімов зазначив, що співпраця з компанією Huawei дасть можливість студентам КНУ отримати доступ до сучасного телекомунікаційного обладнання під час лабораторних робіт та до навчальних матеріалів, розроблених провідними фахівцями компанії.

Після проходження навчання у відповідності до запропонованих навчальних програм, студенти будуть готові до тестування в відповідних центрах з метою отримання сертифікатів промислового зразка.

На початковому етапі навчання в Академії щорічно проходитимуть 50 студентів радіофізичного факультету, які отримають практичні навики та досвід роботи з унікальним обладнанням, наданим компанією.

Згодом планується залучати до 150 студентів-радіофізиків щороку. Навчання проводитимуть викладачі університету, що пройшли відповідну сертифікацію в компанії Huawei.


Додатково:

В университете Шевченко вместо рефератов будут писать статьи в Википедию ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1549 )

Сумський державний університет підписав меморандум про співпрацю з Wikipedia ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1739 )

Чернівецький університет виграв грант ЄC на 1,5 млн. євро ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1478 )




Огигінал новини «В КНУ відкрито першу в Україні авторизовану Мережеву Академію» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1756
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php