Сумський державний університет підписав меморандум про співпрацю з Wikipedia


19 березня 2012 року Сумський державний університет одним із перших вищих навчальних закладів підписав меморандум про співпрацю з Громадською організацією «Вікімедіа Україна», українським відділенням всесвітньо відомої Wikimedia Foundation. На переговорах у Києві СумДУ представляв начальник Центру вебометрії та веб-маркетингу Дмитро Фільченко.

Відтепер багато існуючих видів академічної діяльності можуть бути замінені або доповнені написанням статей у Wikipedia. Ця ідея вже пройшла апробацію в Європі та США і продемонструвала свої переваги як для університетської спільноти, так і для суспільства.

Таким чином, створюючи нову або редагуючи вже існуючу статтю у Wikipedia, студенти, аспіранти, викладачі та науковці СумДУ матимуть можливість отримати рецензію на свій матеріал уже за кілька годин та від набагато більшої аудиторії, ніж це можна було б зробити іншими способами.

Наступним кроком у відносинах між СумДУ та ГО «Вікімедіа Україна» стане проведення серії навчальних семінарів та тренінгів з написання та розміщення статей на wiki-ресурсах.

Нагадаємо, що Wikimedia Foundation є некомерційною організацією, яка сприяє розвитку web-ресурсів, що наповнюються за технологією «wiki» (технологія колективного створення статей багатьма авторами одразу за допомогою спрощеної, порівняно з HTML, мови розмітки).

Wikipedia (wiki-енциклопедія) — один із найуспішніших проектів Wikimedia Foundation. Wikipedia містить понад 18 мільйонів статей, що написані добровольцями з усього світу, її відвідують понад 400 мільйонів осіб на місяць. За обcягом відомостей і тематикою Wikipedia вважається найповнішою енциклопедією за всю історію людства.



Додатково:

В университете Шевченко вместо рефератов будут писать статьи в Википедию ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1549 )

Науковці Сумського державного університету відкрили новий хімічний закон ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1557 )

Студенти ЛНУ до 2015 року зможуть учитися в європейських вузах за гроші ЄС ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1492 )

В НТУУ «КПІ» відкрито доступ до освітніх ресурсів МДТУ ім. М.Е.Баумана ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1676 )

Львівська Політехніка: Літній інститут української мови для канадських студентів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1649 )




Огигінал новини «Сумський державний університет підписав меморандум про співпрацю з Wikipedia» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1739
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php