"Про запровадження у вищих навчальних закладах Європейської кредитно-трансферної системи"


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ

від 16 жовтня 2009 року N 943


Про запровадження у вищих навчальних закладах України Європейської кредитно-трансферної системи



Відповідно до рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 2 квітня 2009 року "Мета реформ у вищій школі - якість і доступність", наказу Міністерства освіти і науки України від 13.07.2007 р. N 612 "Про затвердження Плану дій щодо забезпечення якості вищої освіти України та її інтеграції в європейське та світове освітнє співтовариство на період до 2010 року" та з метою забезпечення якості вищої освіти, запровадження стандартів, рекомендацій і основних інструментів Європейського простору вищої освіти (ЄПВО) після 2010 року, що сприятимуть сумісності, порівнянності, визнанню періодів та термінів навчання у вищих навчальних закладах України, наказую:

1. Запровадити, починаючи з 2009/2010 навчального року, у вищих навчальних закладах України Європейську кредитно-трансферну систему та її ключові документи ("Аплікаційна форма студента", "Угода про навчання", "Угода про практичну підготовку та зобов'язання про якість", "Академічна довідка", "Додаток до диплома європейського зразка") відповідно до вимог Довідника користувача Європейської кредитно-трансферної системи (ЄКТС), затвердженого Європейською Комісією 6 лютого 2009, що додається.

2. Департаменту вищої освіти (Болюбаш Я. Я.) спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О. А.):

2.1. До 01.12.2009 підготувати рекомендації щодо запровадження Європейської кредитно-трансферної системи та її ключових документів у вищих навчальних закладах України.

2.2. Упродовж січня - лютого 2010 року провести регіональні наради - семінари координаторів вищих навчальних закладів з питань запровадження Європейської кредитно-трансферної системи та її ключових документів.

2.3. Ректорам регіональних базових вищих навчальних закладів забезпечити систематичне проведення семінарів з питань запровадження Європейської кредитно-трансферної системи та її ключових документів.

2.4. Забезпечити постійний методичний супровід із запровадження Європейської кредитно-трансферної системи у вищих навчальних закладах України.

2.5. До 1 червня 2010 року провести моніторинг із запровадження Європейської кредитно-трансферної системи у вищих навчальних закладах.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Фінікова Т. В.


Міністр
І. О. Вакарчук




Додатково:

Образовательные кредитные системы мира. История появления ECTS ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1834 )

Додаток до диплома європейського зразка ( https://euroosvita.net/?category=1&id=950 )



Огигінал новини «"Про запровадження у вищих навчальних закладах Європейської кредитно-трансферної системи"» - https://euroosvita.net/index.php/?category=15&id=1683
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php