Українська Вікипедія обігнала російську за якістю статей


Березневе оновлення рейтингу якості "Списку статей, які повинні бути у всіх Вікіпедіях" засвідчило, що українська Вікіпедія наразі посідає 5 місце серед усіх 284 мовних розділів цієї всесвітньої онлайн-енциклопедії.



Протягом лютого україномовна Вікіпедія стрибнула з 7-го на 5-те місце за цим показником, і обійшла російську та іспанську Вікіпедії. Також за результатами лютого українська Вікіпедія продемонструвала найкращі показники зростання серед усіх мовних розділів.

До списку кращих 1000 статей входять статті з галузі загальних знань. Вони використовуються для підрахунку своєрідного "рейтингу Вікіпедій", який оновлюється один раз на місяць і відображає наявність та розмір статей із цього списку.

Першу сходинку в цьому рейтингу якості займає каталонський мовний розділ Вікіпедії, за ним йде англомовний, а 3-є та 4-е місце посідають франкомовна та німецькомовна Вікіпедії.

Таке зростання якості 1000 необхідних статей було зумовлене, насамперед, збільшенням кількості користувачів української Вікіпедії, які протягом останнього місяця зробили як мінімум одну правку.



Додатково:


Во что обходится и сколько приносит денег диплом МВА от украинской бизнес-школы ( https://euroosvita.net/?category=1&id=523 )

У Рівному презентують енциклопедію про Острозьку академію ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1495 )

Демонізація освіти ( https://euroosvita.net/?category=1&id=814 )



Огигінал новини «Українська Вікипедія обігнала російську за якістю статей» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1654
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php