Літній інститут української мови для канадських студентів


Спільний проект МІОК та Групи Провіденс

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська Політехніка» та канадська консалтингова фірма Група Провіденс, яка спеціалізується з питань міжнародної освіти, підписали угоду про проведення літнього інституту української мови «Крок до України» (КДУ) у м. Львові з 7 липня 2012 року до 28 липня 2012 року.

Літній інститут української мови і культури КДУ пропонує інтенсивний курс української мови для всіх охочих, зокрема для канадців українського походження. Для вивчення української мови як іноземної лінгвісти МІОК розробили оригінальні навчальні посібники різних рівнів – «КРОК» .

Цього літа КДУ вперше відкриє свої двері канадським студентам. Група Провіденс відповідає за всі адміністративні питання з набору та реєстрації студентів та надає роз’яснення і консультації потенційним студентам. Навчання проходитиме на базі Львівської Політехніки. Учасників забезпечать проживанням в університетському гуртожитку. Студенти отримають всі навчально-методичні матеріали, необхідні для вивчення мови. На додаток до навчальної програми організатори підготували розважально-культурну програму: екскурсії містом та околицями, театральні вистави, знайомство з видатними львів’янами тощо. Всім учасникам після закінчення інституту видадуть сертифікат.

– Львівська політехніка – це найстарший вищий технічний заклад Східної Європи. Її створення датується 1844 роком. Сьогодні це університет, який має чудову освітню та наукову репутацію в академічному середовищі. Окрім технічних напрямів, «Львівська політехніка» має унікальні гуманітарні проекти, до яких, без сумніву, належить «Крок до України», – підкреслила директор МІОК доцент Ірина Ключковська. – Запрошуємо наших канадських друзів не лише пройти курс україністики, але й детальніше ознайомитися з нашим університетом та містом Лева, українською архітектурною перлиною.

Пропонуючи цей курс міжнародній спільноті, МІОК Львівської Політехніки насправді інтернаціоналізує українську освіту і створює умови для студентів з Канади для вивчення української мови, культури і традицій на найвищому рівні. А з уведенням реєстрації в он-лайн режимі студент може тепер бути зарахованим до інституту за лічені хвилини, – прокоментував підписання угоди президент Групи Провіденс Володимир Паславський.

Літній інститут української мови має обмежену кількість місць. Реєстрація на інтенсивний курс розпочалася 26 січня 2012 року.

Додаткова інформація про літній інститут – на Інтернет-порталі Групи Провіденс; в соціальній мережі Facebook; телефонуйте в Канаді на номер 647-831-2139 або пишіть на infoprov.inua.


Додатково:

Студенти вважають, що українська має залишатися єдиною державною ( https://euroosvita.net/?category=1&id=683 )

В университете Шевченко вместо рефератов будут писать статьи в Википедию ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1549 )

Табачник скасував державний іспит з української мови для бакалаврів ( https://euroosvita.net/?category=1&id=643 )




Огигінал новини «Літній інститут української мови для канадських студентів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1649
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php