Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити оперативну групу з доопрацювання закону про вищу освіту, головою якої призначив в. о. ректора НТУ «КПІ» Михайла Згуровського


Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити оперативну групу з доопрацювання закону про вищу освіту, головою якої призначив в. о. ректора НТУ «КПІ» ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1384 ) Михайла Згуровського, передає кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення Микола Азаров прийняв під час обговорення даного закону з ректорами провідних університетів та представниками студентів.

«Ми могли б створити оперативну групу з доопрацювання закону... Михайло Захарович (Згуровський), крім вас нікому її очолити, візьміть на себе працю, підтягніть фахівців з інших вузів, студентства, всіх, хто виступав „за“ і „проти“. Давайте максимум пару тижнів доопрацюємо закон», — сказав Азаров.

Спочатку прем'єр-міністр запропонував проголосувати за можливість відкликати законопроект з Верховної Ради, але більшість присутніх на обговоренні не підтримали таку пропозицію.

За словами Азарова, після доопрацювання законопроекту він знову збере нараду з цього питання, щоб розглянути всі ці доробки та врахувати їх у законопроекті.

Нагадаємо, що на прес-конференції 20 січня Азаров заявив, що проект закону про освіту може бути відкликаний Кабміном.

Відповідний законопроект №9955 ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1447 ) був внесений до Верховної Ради України (ВР) 28 грудня 2011 р.


Додатково:

Прем’єр-міністр України Микола Азаров відзначає, що на роботу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надходить багато скарг. ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1300 )

Научная общественность просит Азарова вмешаться в ситуацию вокруг КПИ ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1289 )

Експерти: законопроекти про вищу освіту не досконалі ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1480 )




Огигінал новини «Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити оперативну групу з доопрацювання закону про вищу освіту, головою якої призначив в. о. ректора НТУ «КПІ» Михайла Згуровського» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1499
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php