Студенти Харківського авіаційного інституту будуть паралельно одержувати другу спеціальність у Німеччині


Національний аерокосмічний університет «Харківський авіаційний інститут» ім. Жуковського (ХАІ) розпочав реалізацію програми спільного навчання з університетом Отто-фон-Гереке (Магдебург, Німеччина). Про це повідомив доцент кафедри технології виробництва літальних апаратів університету Юрій Воробйов.


За його словами, співробітництво ВНЗ у різних сферах триває вже 10 років, а восени 2011р. був підписаний міжфакультетський договір, що дав старт проекту спільного навчання до рівня бакалавра за фахом «Логістика». Мінімальний строк навчання за програмою - два семестри, максимальний - чотири. Обсяги груп іноземних студентів не можуть перевищувати 15 осіб для кожного ВНЗ.


Як відзначив Ю.Воробйов, зараз група студентів третього курсу проходить відбір, щоб навесні відправитися до Німеччини. Головною проблемою виявився мовний бар'єр. В Україні вже давно у школах не вивчають німецьку мову.


"Є повна впевненість, що мовний відбір пройдуть два студенти, інших бажаючих навчатися у німецькому ВНЗ може не пропустити незалежна від ХАІ комісія. Для оптимізації вивчення мови в університеті відкрили спеціальні курси. Бажаючих приїхати до Харкова з Німеччини поки що немає", - повідомив Ю.Воробйов.


За словами доцента, навчання в Отто-фон-Гереке безкоштовне, а проживання, страховку та інші витрати студенти оплачують самі. Вивчаючи в Німеччині логістику, студенти одночасно будуть учитися й у ХАІ. Навчання буде дистанційним, для чого організовані спеціальні класи. Навесні 2013р. перша група повернеться в Харків і продовжить навчання в ХАІ. До кінця 4-го курсу студенти будуть мати два дипломи - німецький з логістики й український, наприклад, з двигунів літальних апаратів.


Додатково:

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1082 )

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2011 році ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1093 )

Рейтинг вищих навчальних закладів України - за показниками наукометричної бази даних Scopus станом на 27.12.2011 ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1191 )

Рейтинг Webometrics - ступінь інтеграції ВНЗ України в «світову павутину» ( https://euroosvita.net/?category=4&id=1185 )




Огигінал новини «Студенти Харківського авіаційного інституту будуть паралельно одержувати другу спеціальність у Німеччині» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1488
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php