Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу


Кабінет Міністрів України прийняв Постанову про утворення Державної інноваційної небанківської фінансово-кредитної установи «Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу», яка віднесена до сфери управління Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.


Фонд є одним із ключових елементів інноваційної інфраструктури. Він здійснюватиме відбір інноваційних проектів й надаватиме фінансову підтримку для їхньої реалізації.

Фінансова підтримка може надаватися як повне безвідсоткове кредитування за рахунок коштів Державного бюджету України, коштів Автономної Республіки Крим та коштів місцевих бюджетів, як часткове (до 50%) безвідсоткове кредитування, або у формі повної чи часткової компенсації відсотків, сплачуваних суб'єктами інноваційної діяльності комерційним банкам та іншим фінансово-кредитним установам за кредитування інноваційних проектів.

Фонд також надаватиме державні гарантії комерційним банкам, що здійснюють кредитування інноваційних проектів та здійснюватиме майнове страхування реалізації інноваційних проектів. Для реалізації інноваційних проектів Фонд також залучатиме вітчизняні та іноземні інвестиції.



Додатково:

Інноваційність як норма освітніх реформ ( https://euroosvita.net/?category=1&id=430 )

Кабмін затвердив положення про дослідницький університет ( https://euroosvita.net/?category=1&id=616 )




Огигінал новини «Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1404
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php