У МОНмолодьспорту обговорили питання передачі вузів


13 грудня 2011 року відбулася зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми з представниками органів виконавчої влади, які відповідно до схваленого Урядом розпорядження від 16.11.2011 року № 1191-р, мають передати МОНмолодьспорту вищі навчальні заклади І-IV рівня акредитації, що підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Учасники наради обговорили питання щодо реалізації процесу передачі вищих навчальних закладів.

Євген Суліма наголосив, що жодного контракту з ректорами вищих начальних закладів, що передаються до сфери управління МОНмолодьспорту розірвано не буде. Він повідомив, що «колективи вузів повинні залишитися у робочому стані, студенти – продовжувати в робочому режимі процес отримання знань».

«Ми враховуватимемо всі обговорені сьогодні питання і будемо вирішувати ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1384 ) їх разом. Але все повинно відбуватися в режимі постійного діалогу. Міністерство нікому не буде заважити, будемо лише допомагати ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1383 ). У першу чергу повинен бути забезпечений освітній процес», - підкреслив Перший заступник Міністра.

Також він провів нараду з відповідальними працівниками Міністерства охорони здоров’я щодо передачі вищих навчальних закладів МОЗ ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1339 ) до сфери управління МОНмолодьспорту. Зокрема, обговорили особливості передачі медичних вищих навчальних закладів, університетських медичних клінік, організації післядипломної медичної освіти, орендної плати за розташування університетських кафедр у лікувальних закладах МОЗ та інші питання.

Загалом до сфери управління Міністерства освіти передано близько ста навчальних закладів, що до цього часу були підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Зокрема до сфери управління Міністерства освіти передано вищі навчальні заклади І-IV рівня акредитації, що були підпорядковані Мінагрополітики, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінсоцполітики, Мінфіну, Міненерговугілля, Держлісагентству, Держрибагентству, Держстату та Адміністрації Держспецзв’язку.

Передача зазначених вищих навчальних закладів до сфери управління Міносвіти має відбутися до 1 січня 2012 року.

За матеріалами: mon.gov.ua ( /www.mon.gov.ua ), regionews.com.ua ( http://regionews.com.ua ) та osvita.ua ( http://osvita.ua )



Додатково:

Многие украинские вузы лишатся части лицензий ( https://euroosvita.net/?category=1&id=826 )



Огигінал новини «У МОНмолодьспорту обговорили питання передачі вузів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1400
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php