Рада міністрів ЄС: Мобільність молоді – пріоритет політики Євросоюзу


Мобільність молоді, молодих працівників та молодіжних організацій з ЄС та країн Східного партнерства має бути пріоритетом політики Євросоюзу.Такий лейтмотив засідання Ради міністрів ЄС з освіти, молоді, культури та спорту, що відбувся 28 та 29 листопада у Брюсселі.

Міністри закликали ЄС сприяти співпраці та удосконалювати механізми мобільності з країнами-учасницями Східного партнерства. Зокрема, йдеться про сфери формального та неформального навчання, а також волонтерської діяльності.

Аби досягти цього країни-члени мають сприяти реформам у країнах Східного партнерства та знаходити шляхи полегшення візового режиму для молодих людей з цього регіону.

Окрім того, міністри вважають за необхідне посилити та географічно розширити деякі програми та інструменти зі стимулювання мобільності молоді.

З текстом висновків засідання Ради міністрів ЄС з освіти, молоді, культури та спорту можна ознайомитися тут ( http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/educ/126387.pdf ).


Додатково:

Європейських стипендій стане більше також для українців ( https://euroosvita.net/?category=0&id=1370 )

ЄС планує збільшити відсоток осіб з вищою освітою – яким чином? ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1367 )

5-й Всемирный научный форум в Будапеште ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1333 )

Інноваційність як норма освітніх реформ ( https://euroosvita.net/?category=1&id=430 )




Огигінал новини «Рада міністрів ЄС: Мобільність молоді – пріоритет політики Євросоюзу» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1366
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php