Оприлюднено проект Умов прийому до вузів у 2012 році


Міністерством освіти, з метою обговорення та надання пропозицій, оприлюднено Умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році.


Запропоновані умови прийому, після їх обговорення та затвердження будуть обов’язковими для вищих навчальних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування.

Відповідно до проекту умов прийому, заяви та документи від абітурієнтів для вступу на денну форму навчання у 2012 році будуть прийматися з 2 до 31 липня.

Передбачається, що вступники у 2012 році отримають право подавати сертифікати ЗНО, видані у 2012 році, або сертифікати за 2008, або 2009, або 2010, або 2011 роки.

Право брати участь у конкурсі за результатами ЗНО або за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів за вибором, матимуть особи, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році і раніше.

Вступник матиме право подати заяву та документи про вступ не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями у кожному з них.

Однією з новацій вступної кампанії-2012, є встановлення конкурсного бала сертифікатів ЗНО на рівні не нижчому ніж 140 балів для профільних предметів та 124 бали з непрофільних конкурсних предметів.

Також передбачено, що вищий навчальний заклад на окремі напрями (спеціальності) може встановити вищу кількість балів сертифіката з профільних загальноосвітніх предметів, з якими вступник допускається до участі у конкурсному відборі.

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, у 2012 році пропонується зараховувати бали сертифіката ЗНО з трьох предметів.

Тим абітурієнтам, які в рік вступу закінчать підготовчі курси вузу, для вступу на основі повної загальної середньої освіти до цього вищого навчального закладу для навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних напрямах підготовки при вступі на відповідний напрям буде додано до 20 балів.

Перші рейтингові списки вступників, із зазначенням рекомендованих до зарахування будуть оприлюднені 1 серпня.

Приймальні комісії вищих навчальних закладів будуть приймати рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, п’ятий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв.

Після оприлюднення другого (5 серпня) та третього (8 серпня) списків вступників, рекомендованих до зарахування, встановлюється по три дні для виконання вступниками вимог для зарахування.

Інформування громадськості про подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації передбачається здійснювати за допомогою Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

З текстом проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2012 році можна ознайомитися на офіційному сайті МОНмолодьспорт.




Огигінал новини «Оприлюднено проект Умов прийому до вузів у 2012 році» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1234
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php