«Чорний список» вишів від Міносвіти — неправдивий?


Вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації, котрі потрапили в список Міносвіти, як такі, що не отримали жодної заяви від абітурієнтів під час вступної кампанії-2011, спростовують цю інформацію.


Зокрема, як повідомили кореспонденту «Українського Тижня», у Поліцейській фінансово-правовій академії (м. Бровари, Київська область), проблеми виникли через технічний збій в роботі програми «Електронний вступ».

«Наразі у виші зареєстровано 193 заяви і вже є наказ про рекомендацію щодо зарахування цих студентів. Справа в тому, що і минулого року з цією системою у нас були труднощі. Телефонували і в «Укртелеком», і на гарячу лінію Міносвіти, втім, поки нам ніхто не зміг допомогти. Крім цього, в міністерстві вже закрили збір інформації. Як до нашого навчального закладу можуть не подавати заяви, якщо наші студенти займають призові місця на всеукраїнських конкурсах?!», – заявила президент вишу Алла Нещадим.

За її словами, зараз у виші навчається близько 1000 студентів за двома спеціальностями – правознавство і фінанси. Готують молодших спеціалістів, бакалаврів і спеціалістів.

Водночас в Українсько-американському гуманітарному інституті «Вісконсінський Міжнародний Університет (США) в Україні» (м. Київ) пояснили, що причиною внесення їх до цього списку були непорозуміння з міністерством щодо системи «Електронний вступ».

«Справа в тому, що ми телефонували в Міносвіти на гарячу телефонну лінію і намагались зареєструватися в системі «Електронний вступ» і додатково хотіли зареєструватися в системі «Конкурс». Однак, нам сказали, що не потрібно реєструватися в цій системі, оскільки ці дані будуть дублюватися. І в результаті виникла така ситуація. Ліцензований набір у нас – 60 осіб. Подало понад 20 осіб. Наразі ми отримали всі логіни і вносимо дані про студентів», – зазначила секретар приймальної комісії вишу Ольга Глазова.

У Галицькому інституті імені В’ячеслава Чорновола (м. Тернопіль) пояснили, що проводять реорганізацію вишу, а тому цього року припинили набір випускників 11 класів.

«Наразі наш виш реорганізовується з інституту в коледж, як це передбачено новим проектом закону про вищу освіту. Тому ми зупинили набір і приймали лише випускників 9 класів. Цю інформацію ми не повинні відправляти в Міносвіти, як наприклад, про кількість абітурієнтів», – зазначив відповідальний секретар приймальної комісії вишу Володимир Рига.

Ще в одному виші – Кримському інституті економіки та господарського права – також запевнили, що з набором у них все гаразд.

«У нас набір ще кращий, ніж минулого року. Однак, проблема виникла в тому, що дані в системі «Електронний вступ» підбивалися до 1 серпня. А вступники могли вибрати виш до 8 серпня. Тому лише тепер можна говорити про реальну кількість абітурієнтів», – зазначив голова Наглядової ради Кримського інституту економіки та господарського права Олександр Дудко.

Нагадаємо, Міносвіти оприлюднило список вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, до яких не було подано жодної заяви від абітурієнтів під час вступної кампанії-2011.

Минулого тижня міністр освіти Дмитро Табачник розповів, що окрім цих 20 вищих навчальних закладів до приблизно 30 вишів подано менше, ніж 10 заяв, а в майже 130 – подано від 10 до 100 заяв.


Додатково:

Покращення... Розрекламована Табачником система вступу не працює в 9 вузах з 10? ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1138 )




Огигінал новини ««Чорний список» вишів від Міносвіти — неправдивий?» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1205
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php