Попит на юристів та економістів залишається високим, - держцентр зайнятості


Роботодавці продовжують шукати юристів, економістів та бухгалтерів, попри високу популярність і навіть надлишок представників цих професій.


Про це під час прес-конференції повідомив начальник відділу формування статистичної інформації статистично-аналітичного управління Державного центру зайнятості Віталій Рябуха.

"Ви чули таку думку про те, що в Україні надлишок юристів, економістів та бухгалтерів, але роботодавці продовжують ще шукати таких спеціалістів, оскільки на таких професіях базується ринкова економіка, тому вони будуть потрібні завжди", - сказав фахівець.

Водночас, він додав, що роботодавці шукають претендентів, які мають досвід роботи.



"Є певний дисбаланс між тими людьми, які звертаються до служби зайнятості, і вимогами роботодавців з приводу претендентів на роботу", - додав Рябуха.

Експерт також зауважив, що багато вакансій надходить і на робітничі професії, зокрема це вакансії і слюсарів, і токарів, і робітників із ремонту електричного устаткування.

Нагадаємо, МОНмолодьспорт працює над оновленням змісту навчання відповідно до потреб економіки шляхом розроблення освітніх стандартів.

Так, наразі затверджено 18 державних стандартів професійно-технічної освіти, основаних на компетенціях, з професій, що користуються попитом на ринку праці.

На стадії розроблення перебувають 20 проектів держстандартів. Крім того, розроблено експериментальні навчальні плани та програми за модульною технологією ще для 22 професій сфери послуг, торгівлі, туризму, громадського харчування, ресторанно-готельного сервісу.



Огигінал новини «Попит на юристів та економістів залишається високим, - держцентр зайнятості» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1201
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php