Через зниження кількості випускників у ряді вузів недобір - Табачник


Через значне зниження кількості випускників в ряді вищих навчальних закладів південних і східних областей відбувся недобір абітурієнтів для навчання за державним замовленням.


Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

За словами чиновника, простежується недобір на держзамовлення з інформаційних, математичних, фізичних, природних, інженерних напрямках підготовки.

Приміром, в Харківського національного університету ім. Каразіна недобір за держзамовленням складає близько 90 місць, в НТУ «КПІ» - близько 20 місць.

При цьому, підкреслив Д. Табачник, деякі вузи звернулися до Міністерства з проханням знизити кількість держзамовлення.

За його словами, Міносвіти в оперативному порядку перерозподіляє держзамовлення, збільшуючи його для вузів в західних і центральних регіонах, де скорочення кількості випускників не таке значне.

Міністр також запевнив, що держзамовлення у цьому році буде виконане. "Зарахування на бюджетні місця у вузах 1-2 рівнів акредитації проходить нормально і буде завершено в середу, 10 серпня", - додав він.




Огигінал новини «Через зниження кількості випускників у ряді вузів недобір - Табачник» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1189
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php