Єврокомісія планує створити нові робочі місця


Європейська комісія розраховує, що фінансування досліджень дозволить створити нові робочі місця та скласти конкуренцію США та Китаю.


Як повідомляє прес-служба Єврокомісії, 7 млрд. євро, що було виділено відповідно до Європейської рамкової програми, допоможуть найближчим часом створити більше 170 тисяч нових робочих місць. Всього ж протягом 15 років Єврокомісія планує створити 450 тисяч робочих місць.

Європейська сьома рамкова програма ЄС (РП7) - це програма фінансування наукових досліджень у світі. Основною метою програми є всебічна підтримка розвитку науки в країнах Європи і створення спільного європейського наукового простору.

Гранти надаватимуться для проведення досліджень з метою вирішення важливих соціальних проблем, що постають перед Європою і світом. Фінансування отримають більше 16 тисяч університетів і дослідницьких організацій.

"Загальноєвропейський конкурс за право користуватися цими коштами допоможе знайти кращих дослідників та інноваторів, щоб разом вирішувати серйозні проблеми нашого часу в таких сферах, як енергетика, продовольча безпека, зміна клімату та старіюче населення. Сьогодні ми оголошуємо про наш намір отримати віддачу від кожного витраченого євро", - сказав комісар з досліджень, інновацій та науки Майре Гогхеган-Квінн.

Таким чином, гранти ЄС будуть спрямовані на скорочення розриву між ринком і дослідженнями шляхом демонстрації комерційного потенціалу нових технологій.

Так, більше 1 млрд. євро буде направлено на проведення досліджень в області нано- і мікросистем, фотоніки, робототехніки та технічних рішень.

Особливу увагу планується приділити фінансуванню малих і середніх підприємств, на що виділять 1 млрд. євро.

Також, очікується старт нової програми ЄС для жінок-дослідників. 1,6 млрд. євро будуть виділені на гранти молодим дослідникам, які працюють в Європі. Нова програма "ERC Synergy Grant" дозволить декільком невеликим групам вчених отримати кошти на проведення досліджень над спільним проектом.

У рамках програми Марії Кюрі 10 тисяч висококваліфікованих учених також отримають фінансування, на це виділено 900 млн. євро.

20 млн. євро з цієї суми призначені для реалізації пілотного проекту "European Industrial Doctorates", в рамках якого планується стимулювати співпрацю між університетами та дослідницькими компаніями.


Додатково:

Современной школе необходимы глубокие реформы для вступления в "информационный век" - специалисты ЮНЕСКО ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1117 )




Огигінал новини «Єврокомісія планує створити нові робочі місця» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1165
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php