Висока якість освіти - головний критерій хорошої школи


На думку більшості українських громадян (73,2%), висока якість освіти - головна вимога до хорошій школі.


Про це свідчать результати телефонного опитування "Проблеми шкільної освіти", проведеного Інститутом Горшеніна.

Також, близько половини респондентів назвали головними критеріями гарної школи висококваліфікований педагогічний склад (55,2%) і хороше матеріально-технічне оснащення (50,1%). Безкоштовне навчання - важливий критерій для 42,8% опитаних українців.

Гарантія вступу випускників даної школи до вузу є головною вимогою до школи у 41,3% українців, а наявність додаткових розвиваючих занять - у 30,2%.

Добре поставлена в школі виховна робота важлива для 27,4% респондентів, шанобливе ставлення до учнів - 26,8%.

Для кожного четвертого респондента (25,3%) вкрай важлива безпека в школі. Разом з тим, вимоги до якості спортзалу і наявності спортивних секцій висувають 8,3% українців.

Інші вимоги до школи пред'являють 3,3% респондентів, а 2,1% опитаних важко відповісти на це питання.

Опитування "Проблеми шкільної освіти" проводилося Інститутом Горшеніна з 3 по 5 липня 2011 року. Всього, згідно з випадковою вибіркою, було опитано 1000 респондентів, в сім'ях яких є діти дошкільного та шкільного віку, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.




Огигінал новини «Висока якість освіти - головний критерій хорошої школи» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1155
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php