Як подати апеляцію щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання


Пам’ятайте, що результати ЗНО з кожного предмету можна оскаржити протягом трьох днів з моменту їх офіційного оголошення. Тобто, якщо результати були оголошені 10 червня, то апеляцію необхідно подати до кінця дня 12 червня, оскільки відлік часу в цьому випадку почнеться з 10 червня.

Апеляційну заяву ( https://euroosvita.net/prog/data/attach/740/apelzayava.zip )щодо результатів ЗНО необхідно надіслати рекомендованим листом до Українського центру оцінювання якості освіти за адресою: вул. Чорновола, 24, м.Київ, 01135. Дата подання заяви визначається за поштовим штемпелем, тому уважно слідкуйте за цим в поштових відділеннях, особливо наприкінці дня!

В самій заяві необхідно вказати своє прізвище, ім’я, по батькові, номер Сертифіката, дану документу, на підставі якого було видано Сертифікат (паспорт або свідоцтво про народження), місце проживання, номер контактного телефону, предмет, результат ЗНО з якого оскаржуються. Не забудьте додати до заяви усі необхідні документи, насамперед - копію Сертифікату та копію паспорту або свідоцтва про народження.

Хочемо ще раз нагадати, що якщо в пункті тестування було допущено порушення процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а саме: неправильний відлік часу, відсутність тестових матеріалів, дії персоналу пункту тестування, або інших абітурієнтів, що негативно вплинули на якість виконання роботи тощо – заяву необхідно подати до уповноваженої особи УЦОЯО безпосередньо в пункті тестування до виходу з нього.

У заяві має буди зазначено: прізвище, ім’я, по батькові заявника; номер Сертифіката, місце проживання, паспортні дані (дані свідоцтва про народження); номер контактного телефону; предмет оцінювання; назва пункту тестування; короткий опис порушення процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Заяву необхідно написати власноруч та зберегти у себе розписку про подачу апеляційної заяви. Розгляд апеляційних заяв здійснюватиме регламентна комісія регіонального центру тестування. Про рішення комісії заявника буде повідомлено поштою.

Якщо ви з поважних причин не змогли взяти участі в основній сесії, буде можливість пройти тестування під час спеціальної сесії, яка триватиме з 27 червня до 5 липня. Однак, до участі у такій сесії допускаються ті, хто пропустив основну сесію через хворобу, участь у міжнародних змаганнях, смерть близької людини, якщо під час тестування учасникові стало погано. Але такі причини повинні бути підкріплені документально (мають бути медичні довідки тощо). Щоб зареєструватися на спеціальну сесію, треба протягом п’яти днів з дня тестування з відповідного предмета подати заяву у свій регіональний центр оцінювання якості освіти, копію сертифіката та інші супровідні документи.



Додаток:

(зразок заяви, Pdf, Word). ( https://euroosvita.net/prog/data/attach/740/apelzayava.zip )



Додатково:

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1093 )

Перелік ВНЗ, де буде військова кафедра ( https://euroosvita.net/?category=1&id=1532 )




Огигінал новини «Як подати апеляцію щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1123
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php