Результати ЗНО почнуть оголошувати з 20 червня


20 червня Українській центр оцінювання якості освіти має розпочати оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання.


Відповідно до календарного плану підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників у 2011 році, оголошення результатів учасників тестування має розпочатися 20 червня та завершитися не пізніше 5 липня.

Процедура визначення результатів учасників здійснюється в декілька етапів, що проводяться відповідальними особами. Отже, заповнені бланки відповідей учасників тестування після завершення ЗНО з кожного предмета мають бути направлені до спеціально створених центрів обробки.

У центрах обробки бланки відповідей мають бути відскановані, з метою розпізнавання та внесення штрих-коду, яким позначено роботу.

Після обробки, оригінали бланків відповідей "А" і "Б" направляються на перевірку. Бланки відповідей "А" перевіряються в центрах обробки за допомогою спеціальних програмних засобів, а бланки "Б" – у пунктах перевірки екзаменаторами.

Найдовше перевіряються завдання з розгорнутою відповіддю (бланк "Б"). У відповідності до календарного плану проведення ЗНО у 2011 році, перевірка тестових завдань з розгорнутою відповіддю відбудеться: з української мови і літератури до 12 червня, з іноземних мов до 15 червня, з російської мови до 17 червня 2011 року.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання осіб, які пройшли тестування у 2011 році у відповідності з календарним планом, має бути проведено УЦОЯО в період з 20 червня до 5 липня.

Слід зазначити, що минулого року результати ЗНО кожного учасника з української мови і літератури були оприлюднені через 19 днів після проведення цього тесту, з іноземних мов – через 18 днів, з історії України та географії – через 11 днів.

Результати з математики та біології були оголошені через 9 днів після проведення тестування, з хімії – 8 днів, а з фізики – 7 днів після ЗНО.

Також необхідно зазначити, що оцінка результатів зовнішнього незалежного оцінювання буде визначена за 200 –бальною рейтинговою шкалою, із кроком, що дорівнює 0,5 бала.

Таблиці конвертації тестових балів в оцінки за рейтинговою шкалою (100-200 балів) із кожного предмета мають бути затверджені директором Українського центру оцінювання якості освіти та розміщені на офіційному сайті УЦОЯО.

В основу визначення рейтингу абітурієнта будуть покладені його результати, обраховані на основі загальної суми тестових балів. Результати будуть вказані у інформаційних картках до сертифікатів ЗНО, що кожен учасник тестування зможе завантажити на персональній сторінці на сайті УЦОЯО.

У інформаційних картках до сертифікатів, які абітурієнти надаватимуть до приймальних комісій ВНЗ, буде вказано результати зовнішнього незалежного оцінювання за рейтинговою шкалою (100-200) балів та кількість тестових балів із кожного предмета.




Огигінал новини «Результати ЗНО почнуть оголошувати з 20 червня» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1106
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php