Центр зайнятості випустив 2 млн профорієнтаційних щоденників для школярів


За комплексною профорієнтаційною програмою для учнів 7-10 класів розроблено профорієнтаційні щоденники.


Про це повідомив директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький в інтерв’ю інформаційному агентству "Укрінформ".

За його словами, центр зайнятості робить свій внесок у профірентаційні освітні заходи. Так, за комплексною профорієнтаційною програмою для учнів 7-10 класів розроблено профорієнтаційні щоденники, наклад яких цьогоріч сягнув 2 млн. примірників.

"Профорієнтаційний діловий щоденник школяра" є спільним проектом Державної служби зайнятості і Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та вчить підлітків адекватно оцінювати себе, свої здібності і можливості, допомагає шляхом тестування перевірити свою здатність до тієї або іншої професії, сфери діяльності.

"Інформація у щоденнику викладена легкою та доступною мовою, він містить елементи розважальних та інтерактивних творчих завдань", - говорить В.Галицький.

Нова концепція щоденника використовуватиметься учнями у 2011/12 навчальному році. Передбачається, що щоденники безкоштовно розповсюджуватимуться серед учнів 7 – 10 класів загальноосвітніх шкіл.

Інший проект, який, на думку Галицького, дозволяє на якісно новому рівні проводити профорієнтаційну роботу з молоддю - програмно-апаратний комплекс "Профорієнтаційний термінал", який запроваджується у навчальних закладах. Він являє собою пошуковий термінал для отримання інформації про нові професії, вищі навчальні заклади, особливості ринку праці в певному регіоні, перспективи працевлаштування.

"Профорієнтаційні термінали" також можна використовувати для проведення профорієнтаційних зустрічей, уроків, диспутів та дискусій, брейн-рингів, конкурсів, досліджень, ігор, класних годин з елементами тренінгу, а також семінарів для батьків та педагогів.

Галицький наводить дані, згідно яких на даний час у загальноосвітніх навчальних закладах України вже встановлено 8 тисяч терміналів.




Огигінал новини «Центр зайнятості випустив 2 млн профорієнтаційних щоденників для школярів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1075
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php