Національний медичний університет імені О.О. Богомольця « Файли « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Файли
Національний медичний університет імені О.О. Богомольця
28-04-2010

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця (Bogomolets National Medical University) – один із найстаріших медичних вишів України: його офіційна історія розпочалася у 1841 р., коли при Університеті Св. Володимира у Києві було створено медичний факультет.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

На всіх етапах розвитку Університету його гордістю і авторитетом були видатні особистості та всесвітньо відомі науково-педагогічні школи.

Серед тих, хто мали безпосередній стосунок до НМУ, – В.О. Караваєв, В.П. Образцов, О.О. Богомолець, М.М. Амосов та ціла плеяда фахівців світового значення.

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця

Сьогодні Університет – це, перш за все, високопрофесійний науково-педагогічний колектив, який об'єднує 12 факультетів та 78 кафедр. Завдяки активній міжнародній співпраці в НМУ читають лекції фахівці провідних закладів Європи та США; водночас у 2008—2009 рр. професори НМУ представили свої інтелектуальні набутки в Оксфордському університеті (Велика Британія) та Каролінському інституті (Королівство Швеція).

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

НМУ має 37 угод з міжнародними та зарубіжними організаціями і закладами, є співзасновником Міжуніверситетського центру науки та співробітництва країн Південної і Південно-Східної Європи (Італія), Східно-Європейської мережі університетів (Польща), учасником 27 освітніх та 48 наукових міжнародних проектів.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

Заклад – єдиний вмнз України, який став партнером у програмі Європейського Союзу „Еrasmus Мundus", що забезпечує для студентів можливості навчатися, а для викладачів – удосконалювати свій рівень за кордоном.

Спільно з Каролінським інститутом реалізується навчально-наукова програма для молодих учених, у стадії обговорення – проект підготовки магістрів за фрагментом Програми Глобального здоров’я Оксфордського університету.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

2004 р. в НМУ започатковано англомовну форму навчання за спеціальностями „Лікувальна справа” та „Стоматологія”, студентами якої є громадяни США, Швеції, Польщі, Туреччини, Індії, Ірану, Лівану, Кувейту, Гани та багатьох інших країн.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

У перспективі – не лише збільшення набору студентів та запровадження з 2010\11 н. р. англомовного навчання за спеціальністю „Фармація”, а й відкриття можливості навчатися англійською мовою для громадян України.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

З 2005 р. функціонує Український тренінговий центр сімейної медицини. 2007 р. відкрито спільний факультет підготовки лікарів для сфери фізичної культури і спорту НМУ імені О.О. Богомольця та Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

Розгалужена система доуніверситетської підготовки включає навчання в Українському медичному ліцеї НМУ імені О.О.Богомольця та на підготовчих курсах різної тривалості, у т. ч. з дистанційною формою навчання з відповідним навчально-методичним забезпеченням.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

Університет має потужну матеріально-технічну базу, яка включає 9 навчальних корпусів, лекційні аудиторії на 2,8 тис. місць, бібліотеку з інтернет-центром, 18 комп'ютерних класів, Стоматологічний медичний центр на 300 крісел, Музей історії медицини НМУ, 7 корпусів гуртожитків, 9 студентських їдалень та кафетеріїв, санаторій-профілакторій на 75 місць, спортивно-оздоровчий табір на 400 місць.

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця

У 2007 р. розпочато будівництво нового навчально-лабораторного корпусу з бібліотекою та гуртожитку. Клінічні кафедри Університету розташовуються на 138 базах, де щорічно проходить лікування близько 250 тис. хворих, приймається понад 12 тис. пологів та проводиться до 60 тис. оперативних втручань. До найбільшого в Європі навчального Стоматологічного медичного центру здійснюється понад 350 тис. відвідувань у рік.

Нині в Університеті навчаються близько 10 тисяч студентів, аспірантів, клінічних ординаторів, магістрів, лікарів(провізорів)-інтернів, у т.ч. близько 1200 іноземних громадян з 54 країн світу. Випускники НМУ працюють у кожній четвертій країні світу, збагачуючи своєю роботою скарбницю здобутків НМУ та поширюючи про нього інформацію далеко за межі України.

НМУ імені О.О. Богомольця є багаторазовим переможцем Всеукраїнського рейтингу ВМНЗ України „Софія Київська", міжнародних виставок навчальних закладів „Сучасна освіта в Україні", на яких отримано поспіль 5 Золотих медалей у 2005-2009 рр. Закладу присвоєно почесні звання „Лідер сучасної освіти" (2005 р., 2006 р.), „Лідер національної освіти" (2008 р.), «Лідер у створенні сучасних засобів навчання» (2009 р.).

Згідно з державним рейтингом МОН України Національний медичний університет імені О.О.Богомольця у 2007 р. здобув перше місце серед вмнз ІІІ-ІV рівнів акредитації (охорона здоров'я) та 11 – в рейтингу внз "ТОП-200 УКРАЇНА".

У 2008 р. університет посів 3 місце у рейтингу внз "ТОП-200 УКРАЇНА", у 2009 р. на виставці „Освіта та кар’єра-2009” НМУ нагороджено Золотою медаллю у номінації „Міжнародне співробітництво у галузі освіти і науки”.



ВІДЕО-ВІЗИТКА СТОМАТОЛОГІЧНОГО МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ НМУ:




ВСТУПНИКУ>>>


Додатково:

НМУ імені О.О. Богомольця: Звіт ректора Катерини Амосової про виконання колективного договору 2015

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів