Рейтинг ВНЗ «Компас - 2009» « Інші рейтинги « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Інші рейтинги
Рейтинг ВНЗ «Компас - 2009»
28-05-2009

Презентовані результати рейтингу українських ВНЗ «Компас - 2009», ініційованого Компанією СКМ за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», у партнерстві з журналом «Корреспондент» і щоденною газетою «Сегодня».

Проект «Рейтинг ВНЗ «Компас» був реалізований Компанією СКМ у рамках програми «Сучасна освіта», яка є невід'ємною частиною корпоративної соціальної відповідальності Групи СКМ. Бюджет загальнонаціонального рейтингу ВНЗ «Компас - 2009» склав близько 150 тис. доларів США.

Рейтинг оцінює практичну цінність знань і навичок, які дають українські ВНЗ своїм студентам. При складанні рейтингу враховувалася думка роботодавців, випускників ВНЗ і експертів (докладніше – у методиці рейтингу).Учасниками рейтингу ВНЗ «Компас - 2009» стали 234 українські ВНЗ 3-4 рівня акредитації, що готують бакалаврів, спеціалістів і магістрів за п'ятьма напрямками, що є найбільш затребуваними реальним сектором економіки: бізнес/економічні спеціальності, юриспруденція, інженерні/ технічні спеціальності, інформаційні технології (IT), архітектура/будівництво.

Перше місце

- Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (86 балів);
- Київський національний університет імені Тараса Шевченка (85 балів).

Друге місце

Національний університет "Києво-Могилянська академія" (52 бали).

Третє місце

- Донецький національний технічний університет (50 балів);
- Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана (49 балів).

Четверте місце

Національний університет "Львівська політехніка" (47 балів).

П’яте місце

- Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (42 бали);
- Київський національний університет будівництва і архітектури (41 бал).


«Україні потрібні професіонали, без цього економічна стабільність і зростання в нашій країні неможливі. Напередодні вступної кампанії абітурієнти і їх батьки одержали практичну допомогу щодо вибору ВНЗ. Для ВНЗ цей рейтинг – можливість подивитися на себе очима ринку праці, побачити й зрозуміти свої сильні й слабкі сторони,- сказала Наталя Ємченко, Директор зі зв'язків із громадськістю й комунікацій Компанії СКМ. - Це тим більше важливо зараз, коли в галузі освіти стрімко відбуваються процеси глобалізації. Гадаю, що вже через кілька років наші ВНЗ будуть конкурувати за студентів не між собою, а із західними університетами. Це стане новим викликом і новою можливістю й для ринку праці, і для ринку освіти України. І всі ми просто зобов'язані бути готовими гідно прийняти виклик і максимально використати цю можливість».

Результатом дослідження став загальнонаціональний рейтинг, а також 5 галузевих і 4 регіональні рейтинги. Лідерами національного рейтингу стали ВНЗ Києва, Донецька, Львова й Харкова.

«Ми поставили перед собою складне завдання: створити простий, зрозумілий і зручний у використанні популярний рейтинг, найкращий в Україні, який одночасно був би абсолютно науковим і максимально достовірним. Думаю, ми змогли виконати її, насамперед, завдяки роботі над проектом разом з журналом «Корреспондент» і газетою «Сегодня», - заявила Наталя Кривуліна, Керівник проекту «Компас», менеджер з проектів Компанії СКМ. - Хочу зазначити, що результати «Компаса-2009» відрізняються від результатів пілотного рейтингу. Ці відмінності пояснюються, насамперед, удосконалюванням методики. У майбутньому кардинально змінювати методику ми не будемо».

В удосконалюванні методики рейтингу ВНЗ «Компас – 2009» брали участь провідні експерти Академії педагогічних наук України, Міністерства освіти й науки України, Світового Банку, Інформаційного центру «БЕСТ», а також Фонду «Ефективне управління». Укладачем Рейтингу «Компас» другий рік поспіль виступає Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

«Цілі нашого починання й проекту СКМ збігалися із самого початку, - говорить Віталій Сич, головний редактор журналу Корреспондент. - І ми, і СКМ прагнули, щоб абітурієнти вибирали ВНЗ, спираючись не на формальні, а на реальні показники якості освіти. Цього року ми вирішили об'єднати свої зусилля із СКМ, щоб надати нашим читачам таку можливість».

Основні результати Рейтингу ВНЗ «Компас» будуть опубліковані в журналі «Корреспондент» і в газеті «Сегодня» 22 травня 2009 року.

Ознайомитися з повною версією рейтингів «Компас – 2008» і «Компас – 2009», а також з інформацією про використану методологію й про сам продукт можна на офіційному сайті проекту Компас.

Висока оцінка, отримана Рейтингом ВНЗ «Компас», ще раз засвідчила його актуальність і корисність для всіх зацікавлених сторін, саме тому Компанія СКМ ухвалила рішення щодо просування «Компаса» на світовій арені – міжнародних конференціях, присвячених проблемам освіти.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів