МОН: Роз’яснення з питань, що стосуються функціонування студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка) « Документи МОН « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Документи МОН
МОН: Роз’яснення з питань, що стосуються функціонування студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка)
22-10-2015

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


Керівникам вищих
навчальних закладів


Деякі питання виконання статті
40 Закону України «Про вишу освіту»



У зв’язку з численними зверненнями студентів вищих навчальних закладів про недотримання у повній мірі керівниками вищих навчальних закладів статті 40 Закону України «Про вищу освіту», Міністерство освіти і науки України вважає за необхідне надати роз’яснення з питань, що стосуються функціонування студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка).

Відповідно до статті 40 Закону України «Про вищу освіту» у вищому навчальному закладі та всіх його структурних підрозділах має діяти студентське самоврядування, яке є невід’ємною частиною громадського самоврядування відповідних вищих навчальних закладів.

Відповідно орган студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка) є невід’ємною складовою орану студентського самоврядування вищого навчального закладу, а саме студентського парламенту, студентської ради, студентської колегії тощо.

Керівник органу студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка) обирається шляхом прямих таємних виборів усіма студентами-мешканцями гуртожитку строком на один рік, та не може займати цю посаду більше двох строків поспіль.

Звертаємо особливу увагу на те, що до основних завдань органу студентського самоврядування належить його участь у вирішенні питань забезпечення належних побутових умов проживання студентів в гуртожитках. А відтак всі питання, які стосуються умов проживання в гуртожитках, правил внутрішнього розпорядку, питань поселення та виселення студентів з гуртожитку мають бути обов’язково погоджені з органами студентського самоврядування.

Орган студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка) керується Положенням про студентське самоврядування у вищому навчальному закладі.

Міністерство освіти і науки України звертає особливу увагу керівників вищих навчальних закладів на те, що відповідно до норм законодавства профспілки студентів не є органами студентського самоврядування (детальніше у листі МОН № 1/9-427 від 08.09.2015), а відтак не можуть виконувати функції органів студентського самоврядування на рівні гуртожитку (студентського містечка).




Додатково:

МОН: Щодо фінансування органів студентського самоврядування

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів