Завдання Президента виконуються! П'ять вищих навчальних закладів України увійшли до рейтингу провідних університетів світу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Завдання Президента виконуються! П'ять вищих навчальних закладів України увійшли до рейтингу провідних університетів світу
30-03-2011

Під час проведення засідання громадської гуманітарної ради у серпні минулого року Президент України Віктор Янукович поставив освітянам конкретне завдання – забезпечити входження 3-5 провідних університетів України в число вищих навчальних закладів, визнаних у світі.


Минуло зовсім небагато часу, але визначені Президентом цілі вже виконано! За результатами незалежного рейтингового агентства РейтОР, п’ять вищих навчальних закладів України увійшли до списку п’ятисот найкращих ВНЗ світу. Про це розповів директор департаменту персоналу та керівних кадрів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Баранов-Мохорт.

«За інформацією незалежного рейтингового агентства РейтОР, з майже 15 тисяч університетів світу, ними було відібрано для оцінювання близько 500 відомих світових університетів. До кінцевого переліку рейтингу увійшло 430 університетів.

Серед них:

Харківський національний університет – 287-289 місце в рейтингу; Національний технічний університет України "Харківський політехнічний інститут" – 356 місце; Донецький національний технічний університет – 409 місце; Донецький національний університет – 421 місце, Таврійський національний університет імені В. І. Вернадского – 426 місце», - розповів Сергій Баранов-Мохорт.



Рейтинг формується на основі загальної оцінки якості освіти, яка розглядається як комплексна характеристика. Це - безпосередньо навчальний процес, науково-дослідницька робота, міжнародна співпраця, рівень професійної компетентності професорсько-викладацького складу, рівень розвитку комунікацій та багато іншого.

Відомо, що до недавнього часу українські вищі навчальні заклади, на жаль, не потрапляли до списків подібних рейтингів. Хоча за радянський часів вища освіта колишнього СРСР вважалась конкурентноздатною.

На запитання, що змінилось за два десятки років, директор департаменту персоналу та керівних кадрів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Баранов-Мохорт відповів: «Радянська система вищої професійної освіти створила чимало університетів справді світового рівня. Але її мінус полягав у тому, що і ідеологічно, і політично вона розвивалась окремо від світової загальноосвітньої системи.

У 90-роках істотно відчувалась певна деградація освітніх процесів в усіх країнах пострадянського простору. Проте, завдяки посиленій увазі громадськості та влади до проблем вищої школи, процес відновлення і розвитку освітніх систем поступово почав набирати обертів. І підтвердженням того, що в нашій країні курс обраний вірно, є перше позитивне оцінювання наших вищих навчальних закладів світовими експертами».

Сергій Баранов-Мохорт запевнив, що цей рейтинг – перша ластівка, після якої прилетять інші. У певному сенсі наші університети лише виходять на міжнародну арену. Плюс до цього нині триває вдосконалення освітньої системи України. І зміни, які відбуваються в системі роботи вищих навчальних закладів, неодмінно позитивно вплинуть на рейтинги визнання наших ВНЗ у світі.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів