Українську мову в школах більше не викладатимуть як рідну « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Українську мову в школах більше не викладатимуть як рідну
19-10-2010

Міністерство освіти і науки розробило проект Концепції шкільної мовної освіти.

Ключовим пунктом Концепції є розмежування понять рідна, державна та іноземна мови, повідомляє ТСН.

За словами учасників обговорення документу, впровадження згаданої Концепції зможе покращити мовну ситуацію у нашій державі, а також забезпечити формування інформативної компетенції.

Зокрема у розробленій Концепції шкільної мовної освіти йдеться про забезпечення безперервності та всеосяжності мовної освіти. "Одним з найважливіших концептуальних питань є захист прав національних меншин, а також розмежування понять рідна, державна та іноземна мови", - повідомив експерт з прав людини Руслан Бортнік.

Як приклад, учасники обговорення привели результати цьогорічних випускників шкіл Луганської області, які показують, що 85 % школярів хотіли б проходити зовнішнє незалежне оцінювання російською мовою, зазначили в профільному міністерстві.

На думку членів робочої групи, потрібно ретельно продумати структуру вивчення мов в українських школах. Наразі процес розроблення Концепції знаходиться на заключному етапі.

Як повідомлялося раніше, незабаром в Україні можуть з'явитися "навчальні комбінати", випускникам яких будуть видавати два атестати: один - за українською програмою навчання, другий - за російською. Таку пропозицію зробив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Депутат пояснив, що через відмінності у системах освіти українські дипломи про середню освіту не мають цінності в Росії.

Зокрема Колесніченко зазначив: "Освітня програма України та Росії відрізняється. Українська програма відстає, тестування не збігаються".


Додатково:

Від Верхнього Синьовидного до Дніпропетровська: калиновою мовою чи «на всіх язиках…»?

Строительство национальной образовательной сети обойдется в 4,7 млрд грн

Віртуальні підручники

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів