Будемо стимулювати процес посилювання вимог до вузів, - Д.Табачник « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Будемо стимулювати процес посилювання вимог до вузів, - Д.Табачник
1-10-2010

Судячи з усього вітчизняні вищі навчальні заклади очікує серйозний перегляд ліцензій на право здійснення освітньої діяльності.

Зокрема міністр освіти і науки заявив: "Якщо у вузі немає відповідних педагогічних кадрів, не витримуються умови ліцензії на навчання за певними спеціальностями - ліцензія продовжуватися не буде", повідомляє УНІАН.

"На засіданні Державної акредитаційної комісії будуть переглянуті обсяги ліцензування дуже багатьох вузів, зокрема і тих, які цього року не набрали студентів", - повідомив міністр освіти.

Він зазначив, що освітні заклади при цьому не будуть закриватися - мова йде лише про припинення навчання студентів на окремих спеціальностях.

"Ніхто нікого закривати не буде. Хочу сказати, що і без моєї участі цей процес успішно триває. Тільки за той час, який я тут працюю, більше 12 приватних вузів, на жаль, закрилися. Ще більше двох десятків ведуть переговори про об'єднання між собою або з державними навчальними закладами", - сказав міністр.

Дмитро Табачник зазначив, що на сьогоднішній день серед приватних вищих навчальних закладів чітко визначилася невелика група лідерів, що надають високоякісні освітні послуги.

"У них створена власна матеріальна база, навчальні, наукові колективи, немає ніяких підстав для хвилювання, з приводу того, що вони не витримають конкуренції", - зазначив міністр.

"Однак ті вузи, що відкривалися тільки заради виробництва дипломів, а не надання якісної освіти, будуть відмирати. Ми будемо стимулювати і прискорювати процес посилювання вимог або відкликання ліцензій там, де немає відповідного рівня викладацьких кадрів, надання якісних освітніх послуг. Все буде відбуватися відповідно до закону, але без екзальтації", - запевнив Дмитро Табачник.

Як повідомлялося раніше, Голова Верховної Ради В. Литвин також заявляв про необхідність проведення інвентаризації вузів, у зв'язку з надлишком вищих навчальних закладів у країні.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів