Табачник відзвітував перед Януковичем « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Табачник відзвітував перед Януковичем
16-08-2010

Президент України Віктор Янукович переконаний, що без участі громадськості неможливо побудувати нову систему освіти.


Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив сьогодні під час зустрічі з міністром освіти і науки України Дмитром Табачником.

"Яким чином Ви хочете будувати стратегію розвитку освіти? - запитав Президент у міністра. – Думаю, що без участі громадянського суспільства це зробити неможливо". При цьому глава держави наголосив: "Ми повинні покращити стан освіти в Україні".

Напередодні нового навчального року Президент приділив окрему увагу питанню підготовки дітей до школи – вартості книжок, шкільної форми. "Що Ви зробили, щоб у цих напрямках люди відчули, що влада їх розуміє і робить відповідні кроки?", – запитав Янукович, звертаючись до Табачника.

Особливу увагу під час розмови Президент звернув на тему забезпечення середніх навчальних закладів шкільними автобусами.

З цього приводу Табачник зазначив, що поточного року вперше відбудеться часткова закупівля автобусів за державний кошт. За його словами, на сьогодні для повного забезпечення шкіл потрібно 1144 автобуси – за кошти держбюджету буде придбано 159.

"Сподіваємося, наступний бюджет буде кращим", – сказав міністр освіти. Він поінформував главу держави, що зараз шкільні автобуси виготовляють в Україні чотири заводи, а вартість одного автобуса становить 292 тисячі грн.

Янукович закликав міністра попрацювати ”над цим питанням разом з прем’єр-міністром, щоб ми цей і наступні роки – до 2012 року забезпечили село шкільними автобусами".

Також Янукович висловив переконання, що фінансування цього проекту має відбуватися не лише за рахунок державного та місцевих бюджетів, а й меценатських коштів.

"Проведіть роботу у кожному регіоні, запросіть у цю благодійну програму бізнесменів. Я готовий приєднатися до вирішення цієї проблеми, тому що ми не можемо відкладати це питання з року в рік. Я сам колись у дитинстві ходив близько 10 кілометрів пішки кожен ранок в школу, і пам’ятаю, що це таке. Тому давайте попрацюємо", – зазначив глава держави.

Табачник наголосив, що найголовнішим пріоритетом міністерства є підвищення якості освіти.

Йдеться, зокрема, про запровадження якісної системи дошкільної освіти в Україні. Міністр освіти нагадав, що завдяки підтримці Президентом внесення змін до закону про шкільну освіту сьогодні можна запроваджувати освіту для дітей з п’яти років.

"Наше завдання – охопити до 100% (дітей), як і вимагає цей закон. На виконання закону розроблено програму, яким чином це зробити", – сказав він. Міністр також повідомив, що сьогодні розпочався "достатньо масовий процес" повернення дитячих установ у державну власність.

У контексті підготовки до нового навчального року Д.Табачник сказав, що цього року було заплановано капітальний ремонт для 2052 шкіл. "Ми сподіваємося, що витримаємо планове завдання, і всі школи завершать капремонт до 30 серпня", – сказав він, додавши, що на сьогодні також вже проведено поточний ремонт у 14 тис. з близько 16,5 тис. шкільних установ. Окрім того, цього року буде споруджено близько 4 тисяч нових котелень у середніх навчальних закладах.

Міністр запевнив, що з наступного понеділка відповідно до доручення Президента буде розгорнуто широку мережу шкільних ярмарок та базарів.


"Ми склали списки усіх дітей, які потребують забезпечення шкільним приладдям та і формою за рахунок допомоги місцевих адміністрацій і місцевих органів освіти. Це діти з багатодітних родин, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, що користуються пільгами за різними соціальними категоріями", – зауважив Табачник.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів