МОЗ: Майже 10 тисяч студентів зареєструвалися на складання ЄДКІ поза межами України « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ: Майже 10 тисяч студентів зареєструвалися на складання ЄДКІ поза межами України
7-06-2023

Майже 10 тисяч іноземних та українських студентів зареєструвалися на складання компонентів ЄДКІ – тестових іспитів КРОК 1, КРОК 2 та іспит з англійської мови професійного спрямування (АМПС) – поза межами України.

Йдеться про 5801 зареєстрованого для складання КРОК 1, 3813 – для складання КРОК 2 та 5547 – для складання АМПС.

Загалом станом на сьогодні 64 країни та 624 центри залучені для проведення іспиту за межами України. Зокрема, це США, Канада, Великобританія, Індія, країни Європейського Союзу тощо.

Враховуючи умови введення воєнного стану та складну безпекову ситуацію, чимало керівників українських закладів вищої медичної освіти (ЗВО) у межах автономності самостійно визначили форму навчання для здобувачів освіти як в Україні, так і за її межами. Певна частина вітчизняних та майже всі іноземні студенти зараз проходять онлайн-навчання за межами території України.

Тож студенти отримали можливість здавати ЄДКІ під час дії воєнного стану за межами України та за місцем постійного проживання/тимчасового перебування. Це стало можливим завдяки ухваленій урядом постанові «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”», затверджених постановою КМУ від 28.03.2023 № 269.

Нагадаємо, що завершення навчання здобувачами освіти можливе за умови успішного складання ними законодавчо встановленої основної форми атестації – єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), який складається з таких компонентів, як:

  • інтегрований тестовий іспит «КРОК»;

  • обʼєктивний структурований практичний (клінічний) іспит;

  • іспит з англійської мови професійного спрямування.

  • Студенти, які перебувають за межами України, складатимуть іспити у центрах сертифікаційного тестування, визначених Державним некомерційним підприємством «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки “Медицина” і “Фармація» при МОЗ України», а у разі повернення до України – у вітчизняних закладах вищої освіти.

    Більш детально ознайомитися з послідовністю дій для здобувача освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, можна за посиланням.

    : анонси :
    : акценти :
    : зовнішнє оцінювання :
    : Популярне :
    : наші дані :
    Контакт:
    тел.:
    (044) 290-41-24
    (044) 290-41-24 (*122)
    факс:
    (044) 290-41-24
    м. Київ, вул. Смілянська, 4
    Карта проїзду
    e-mail: inf@euroosvita.net

    При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
    euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів