Китай обігнав США за внеском у дослідницькі статті в групі високоцитованих природничо-наукових журналів Nature Index « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Китай обігнав США за внеском у дослідницькі статті в групі високоцитованих природничо-наукових журналів Nature Index
25-05-2023

Вперше Китай обігнав Сполучені Штати як країну або територію номер один за внеском у дослідницькі статті, опубліковані в групі високоякісних природничо-наукових журналів Nature Index.

Дані про приналежність авторів із 82 журналів, які відстежує Nature Index, показують, що Китай мав частку 19373 з січня по грудень 2022 року порівняно з 17610 для Сполучених Штатів.

З тих пір, як Nature Index був вперше введений в 2014 році, частка Китаю швидко набирає обертів, і він був провідною країною в галузі фізичних наук і хімії в 2021 році.

Різні показники наукової ефективності вказують на зміну національного балансу глобальної науки з середини 2010-х років: наприклад, набір даних Національного наукового фонду США за 2018 рік показав, що Китай опублікував найбільшу кількість робіт.

Протягом останніх п'яти років основна увага приділялася тому, коли Китай може обігнати Сполучені Штати за показниками, які намагаються виміряти якість, такими як оцінка кількості цитувань.

Наприклад, у звіті Національного інституту науково-технічної політики Японії за 2022 рік використовувався дробовий підрахунок або відсоток авторів із певної країни на папері, щоб визначити внесок у високоцитовані дослідження. Було встановлено, що в період з 2018 по 2020 рік китайські дослідження становили більше 1% найбільш часто цитованих робіт, ніж дослідження в США.

Щорічні таблиці Nature Index 2023, які повинні бути опубліковані в середині червня, представлять повну розбивку установ, які допомогли Китаю піднятись на перше місце в минулому році.

У таблицях також вперше будуть представлені дані про публікації в наборі високоякісних медичних журналів, які будуть додані до Nature Index, щоб користувачі також могли відстежувати тенденції в галузі наук про здоров'я.

Докладніше на сайті nature.com >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів