НАНУ: Привітання Президента Національної академії наук України з Днем науки « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НАНУ: Привітання Президента Національної академії наук України з Днем науки
19-05-2023

Привітання Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього з Днем науки в Україні

Вельмишановні колеги, дорогі друзі!


Маю за честь привітати всіх з Днем науки в Україні.

Цей день важливий не лише для науковців. Сьогодні, коли наша держава переживає складні й драматичні часи, роль науки в нашому житті ще більше зростає, а досягнення наших науковців додають нам віри у те, що незважаючи на всі труднощі й виклики, Україна має шанси для майбутнього розвитку і процвітання.

Нині наукова спільнота докладає усіх зусиль для захисту нашої державності та наближення перемоги України у боротьбі з російськими окупантами. Разом із роботою над фундаментальними дослідженнями з пріоритетних напрямів світової науки, наші науковці зосереджені на дослідженнях та розробленнях, пов’язаних із зміцненням обороноздатності та безпеки країни, пошуку шляхів розв’язання проблем, що наразі є вкрай актуальними для держави і суспільства.

У наступні роки нам також належить вирішувати складні завдання, пов’язані з післявоєнною відбудовою. І ми повинні зробити все від нас залежне для того, щоб наука була потужною силою розвитку держави, а наші винаходи і відкриття давали реальну користь і слугували на благо українського народу. Звісно, без вас – талановитих науковців, відданих своїй справі, здійснення усіх цих планів просто неможливе.

Розвинена наука також є запорукою подальшої успішної інтеграції України в європейський простір. Здобутки українських науковців, інноваційні підходи у вирішенні актуальних проблем сьогодення слугують сприйняттю України на міжнародній арені як сучасної європейської держави.

Добре відомо, що сьогодні наукова сфера України переживає нелегкі часи, наші науковці працюють у дуже складних умовах. Російська агресія завдала величезної шкоди науці, зруйнувала об’єкти наукової інфраструктури і навіть забрала життя наших колег. Тому я вкотре хочу подякувати всім науковцям за мужність і незламність, талант і самовіддану працю у цей надзвичайно складний для нашої країни час. Впевнений, що разом ми здолаємо всі труднощі та вистоїмо у цю лиху годину.

Тож сердечно вітаю всіх з Днем науки в Україні. Сьогодні маємо добру нагоду вшанувати наукові традиції, здобутки наших учених, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі надії. Бажаю усім миру і добра, міцного здоров’я, плідного творчого пошуку та нових звершень в ім’я України! Іще висловімо сердечну вдячність і низько вклонімося всім нашим захисникам і захисницям, завдяки героїчному подвигу яких ми маємо змогу кожного дня жити і працювати!

Слава Україні! Героям слава!



З глибокою повагою

Президент Національної академії наук України
Анатолій Загородній

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів