МОН: Відбувся єдиний державний кваліфікаційний іспит для майбутніх державних службовців « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Відбувся єдиний державний кваліфікаційний іспит для майбутніх державних службовців
18-05-2023

Сьогодні, 18 травня 2023 року, вперше відбулося проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (далі – ЄДКІ) як форми атестації для випускників освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «281 Публічне управління та адміністрування».

Тестування тривало 180 хвилин, упродовж яких здобувачі відповіли на 150 тестових запитань у форматі вибору однієї правильної відповіді із пропонованих чотирьох. У тестуванні взяли участь 429 осіб із 12 закладів вищої освіти, що розташовані у 5 містах України. Явка здобувачів, серед яких були чинні державні службовці, депутати, посадові особи органів місцевого самоврядування, становила понад 90 %.

ЄДКІ проводився у формі комп’ютерного онлайн-тестування із організацією очного контролю (прокторингу) в кожній аудиторії, дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням. Процедуру контролю здійснили 27 прокторів. Здобувачам надали можливість складати ЄДКІ як у ЗВО за місцем навчання, так і в наближеному до місця проживання/тимчасового перебування здобувача закладі освіти. Деякі аудиторії були обладнані в укритті, а отже, здобувачі могли б продовжувати складання ЄДКІ без перерви у разі повітряної тривоги, якої, на щастя, під час першого атестаційного ЄДКІ не було.

Без непередбачуваних ситуацій все ж таки не обійшлося. Так, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка нетривалий період було відсутнє електропостачання, але час тестування подовжили, і здобувачі з певною затримкою змогли успішно завершити тестування. Зафіксовано спробу несанкціонованого використання засобів комунікації, що відображено у відповідних протоколах та засвідчено працівниками, які реалізовували ЄДКІ, і спостерігачами з Міністерства освіти і науки України, зокрема генеральним директором директорату фахової передвищої, вищої освіти Олегом Шаровим під час відеоспостереження. Здобувач і керівництво закладу освіти отримали попередження. У подальшому під час аналогічної ситуації здобувачів відсторонюватимуть від тестування.

ЄДКІ для зазначеної категорії здобувачів є обов’язковою формою атестації. 23 травня відбудеться засідання фахової комісії ЄДКІ за відповідною спеціальністю, яка проведе експертне оцінювання тесту та визначить значення порогового бала. До 26 травня п. р. на офіційному вебсайті МОН оприлюднить інформацію про пороговий бал, і в заклади освіти будуть надіслані індивідуальні результати здобувачів.

Здобувачам, які не з’явилися на ЄДКІ або неуспішно його склали, надаватиметься можливість повторного складання 15 червня 2023 року або разом з наступним випуском здобувачів за цією спеціальністю.

Проведення ЄДКІ за спеціальністю «281 Публічне управління та адміністрування» для наступного випуску здобувачів цієї спеціальності відбудеться у листопаді 2023 року.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів